Шутановац: Стратегија није предизборни програм већ визија развоја

Коалиција "Да ослободимо Београд", окупљена око ДС-а, представила је данас своју стратегију развоја Београда. Кандидат коалиције за градоначелника Драган Шутановац је поручио да та стратегија није предизборни програм већ део визије развоја главног града.

"Стратегија развоја Београда за нас није тренутна. Идеја је да ова стратегија води развој града, односно да се град развија у складу са овом стратегијом", рекао је Шутановац.

Навео је да ће, уколико листа "Да ослободимо Београд" после избора буде у прилици да учествује у власти, велика пажња бити посвећена питањима културе, те да ће бити повећана издвајања за ту област.

"Култура чува наш дух, и управо култура, а не људи из културе, треба да буде наш извозни производ. Зато ћемо основати Савет за културу Београда, тело које о култури неће бринути само програмски, већ и у смислу буџета" додао је Шутановац.

Оценио је да Београд у овом тренутку није град солидарности и додао да је неопходно посебну пажњу посветити и повећању енергетске ефикасности, развоју малих и средњих предузећа, јефтинијој станоградњи и дигитализацији не само јавне управе, већ и образовања и катастра, а да ће сви имати онлајн приступ трошењу буџетских пара.

Нагласио је и да ће та коалиција увести потпуну транспарентност у трошење новца грађана.

Ракић Водинелић: Обезбедити системску солидарност са најрањивијима

Прва на листи, Весна Ракић Водинелић је навела да ће коалиција спровести нову социјализацију града како би се обезбедила системска солидарност са најрањивијима.

"Болесни, стари, особе са инвалидитетом, искључени су из друштва, јер о њима нико не води бригу. Зато ћемо ангажовати додатних 200 геронтодомаћица, будући да наши стари суграђани, којима су отете пензије, немају могућности да из својих средстава подмирују потребе. Такође, удвостручићемо број персоналних асистената за особе са инвалидитетом", рекла је Ракић Водинелић.

Марко Ђуришић, други на листи коалиције, истакао је да ће приоритет бити дигитализација градске управе, модернизација, да се људи више не би шетали од шалтера до шалтера, али и представио план којим се предвиђа оснивање Савета за безбедност града.

Игор Радошевић, кандидат за одборника испред Зелене еколошке партије - Зелени, нагласио је да је ово једина листа која брине о екологији и која има план и конкретна решења и за ову област.

субота, 15. јун 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије