Вујовић: Што већи број младих укључити у процес одлучивања

Кандидати за одборнике са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Ирена Вујовић и Лепомир Ивковић дружили су се са младима са Новог Београда, а дружењу се придружио и градоначелник Београда Синиша Мали.

Вујовићeва је изјавила да је са младима разговарала о томе колико сви кандидати те листе желе да се што већи број младих људи укључи у одлучивање у наредне четири године.

"Хоћу да истакнем да ћу се лично залагати за што веће учешће младих у процесу одлучивања, како би сви заједно направили од Београда још боље место за живот и сваком грађанину Београда учинили живот пристојнијим", каже Вујовићева.

Додала је да је тим за Београд који се налази на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" тим стручних људи са великим потенцијалом, који су марљиви и желе да мењају Београд на боље.

"У том тиму сви видимо и што већи број Београђана и њихово што веће укључивање. Данас смо посебно апеловали на младе људе, јер само захваљујући њиховим иницијативама, саветима, критикама, ми можемо да изађемо у сусрет њиховим потребама", каже Вујовићева новинарима.

Навела је да је са младима данас разговарала и о томе да је у претходне четири године Град Београд запослио 20 хиљада нових људи, на чему се неће зауставити.

Када је реч о туризму, Вујовићева је рекла да је велики број туриста у прошлој години посетио престоницу Србије, те да је угоститељима, хотелијерима, привредницима и другима који учествују у том ланцу, свакодневно потребна нова радна снага.

Додала је да на запошљавању треба радити и у наредне четири године, као и на постизању још веће транспарентности када се говори о трошењу буџета.

"Заједно треба да радимо и на детектовању оних пројеката који су најважнији за Београђане, као што је и пројекат 'Да се ради и гради по твом'. Све то можемо да реализујемо само уз помоћ Београђана", закључила је Вујовићева.

На Сењаку отворена библиотека и клуб за сениоре

Председница општине Савски венац отворила је нову библиотеку и клуб за сениоре у обновљеним просторијама некадашње месне заједнице Топчидерско брдо - Сењак, а отварању библиотеке присуствовала је и председница Народне скупштине Маја Гојковић.

Вујовићева је посебно захвалила председници Скупштине, која је, како је и обећала, када је пре годину и по дана сазнала за иницијативу грађана те општине да им се отвори библиотека, данас донирала неколико из личне колекције.

"Простор, који ћемо дати на коришћење нашим најстаријим суграђанима смо потпуно реконструисали, окречили, променили под, столарију, а оно што је најважније јесте да је у склопу некадашње месне заједнице отворена и дуго чекана библиотека", рекла је новинарима Вујовићева.

Додала је да је на Сењаку библиотека затворена 2011. године те да до пре годину и по дана, када је она преузела дужност председнице општине, општинско руководство није имало слуха за иницијативу грађана.

 

"Годинама је покушавала и директорка Градске библиотеке да ступи у контакт са општинским руководством. Пре годину и по дана, када сам постала председница општине, захваљујући суграђанима и њиховој иницијативи да се врати библиотека, ми смо то данас и учинили", навела је Вујовићева.

Захвалила је и библиотеци Града Београда, односно директорки Јасмини Нинков, која је одмах реаговала и прихватила да ова библиотека буде огранак Градске библиотеке.

"У делу некадашње месне заједнице је и клуб намењен за сениоре, за њихово дружење, а постоји и пројектор где ће моћи да гледају филмове, оне за које се они одлуче", казала је Вујовићева.

Стефановић: Приградска насеља имају приоритет

Председник Градског одбора Београд СНС-а Небојша Стефановић разговарао је са грађанима насеља Шопић и Шушњар, у општини Лазаревац, којима је поручио да нема мале и велике општине и да једнаки развој не значи да једни имају све, а други ништа.

Зато управо приградске општине имају приоритет при реализацији започетих пројеката, али и покретања нових, посебно када је у питању изградња и реконструкција школа, обданишта и домова здравља, рекао је Стефановић.

"Ви (грађани приградских насеља) имате приоритет, јер знам колико сте тешко живели уназад 20,30,50 година, колико мало њих се овде задржало да види како живите, а камоли да нешто уреди за вас. Зато овде мора да се још интензивније ради и улаже", рекао је Стефановић.

Стефанович је рекао окупљенима да је 2014. године, када је Александар Вучић постао премијер заживела друга визија Србије, а то је да та Србија има стабилне финансије које гарантују да може да буде издвојен велики део новца за улагања, али на здравим основама, без кредита и задуживања.

Сада новац народа завршава тамо где треба да завршии, уложен у инфраструктуру, у школе да нам деца имају довољно рачунара за учење, да постају инжењери електротехнике и информатике, да та деца могу да се запосле, виде будућност у својој земљи, у свом Шушњару, Лазаревцу, Београду, у својој Србији", навео је Стефановић.

Стефановић је најавио додатна улагања у области безбедности и нагласио да је започета уградња великог броја камера на целој територији Лазаревца, што ће посебно унапредити безбедност деце у школама и вртићима.

Такође је рекао да је обавеза сваког функционера да посети и најмањи део Београда и Србије, јер, како је напоменуо, нико не сме да се осећа као грађанин другог реда.

Стефановић је истакао да изборна листа Српске напредне странке није политичка листа, "већ листа свих нас, сваког човека који живи у Београду". 

Обрадовић: Циљ опозиције је пуна градска каса

Потпредседница Српске напредне странке Марија Обрадовић и чланица Главног одбора Дубравка Филиповски обишле су насеља Болеч и Калуђерицу у општини Гроцка.

Поручиле су грађанима да гласају за људе који су направили велике резултате у Београду, који су улагали и стварали управо за њих, и радили на томе да им омогуће боље услове за живот.

Обрадовићeva је, наводи се у саопштењу, обилазећи зелену пијацу у Болечу и разговарајући са више десетина суграђана, закључила да су грађани највише били заинтересовани за разлог великог напада опозиционих политичара у Београду на Александра Вучића.

Објаснила је да су управо постигнути резултати и да је "пуна каса" града Београда једини циљ опозиције, како би поново наставили да се богате на рачун Београђана.

"Оно што смо затекли када смо преузели бригу о градској каси је дуг од 1,2 милијарде евра, задужења кроз различите кредите које би враћала наша деца", рекла је Oбрадовићева.

"Управо тако пуна каса занима и Ђиласа и Јеремића и Јанковића и Шапића. Поново доћи до тих средстава и прелити их у своје џепове је једини циљ опозиционих политичара у Београду", истакла је.

Додала је и да СНС ради на равномерном развоју целог Београда, да грађани и централних и рубних општина имају пристојне услове за живот и позвала грађане да 4. марта изађу на изборе за градску скупштину града Београда и заокруже број 1, листу "Александар Вучић-Зато што волимо Београд".

Вулин: Ова власт испуњава неипсуњена обећања претходника

Председник ПС Александар Вулин разговарао је са житељима београдског насеља Степа Степановић и том приликом истакао да актуелна власт, не по први пут, мора да испуњава неиспуњена обећања оних који су били пре ње, а грађане позвао да не дозволе да тајкуни и амбасадори одлучују у Београду.

"Без обзира на то ко је пре нас говорио о новим вртићима и новим школама, ми смо радили, ми смо градили и нове вртиће и нове школе и реконструисали амбуланте и обезбеђивали да ово насеље, као и свако друго насеље у Београду живи боље и да буде достојно његових становника", каже Вулин.

Према његовим речима, тајкуни, који би поново да владају, надају се да ће поново можи да обећавају, да њихове фирме овде граде, а они, наравно, не испуњавају ништа, осим што су постали изузетно богати.

"То је једино обећање које су испунили", каже Вулин, наводи се у саопштењу ПС.

Уз позив Београђанима да на изборима 4. марта покажу колико им је стало до Београда, Србије и будућности деце, Вулин је поручио и да тајкуни и амбасадори у Србији више никада неће одлучивати.

Кандидат за одборника у Скупштини града Београда, Горјана Маринковић, позвала је грађане Београда да 4. марта изађу на изборе и подрже листу број 1 "Александар Вучић - Зато што волимо Београд".

Она је истакла да градска власт у последње четири године има изванредне резултате.

Подршка синдиката 

Представници пет синдикалних организација са којима је данас разговарао председник ПС дали су подршку листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" на изборима 4. марта, наводи се у саопштењу Покрета социјалиста.

То су: Синдикат возача и радника одржавања Чистоћа Београд, Синдикат медицинских сестара и здравствених техничара Клиничког центра Србије, Синдикат ЈКП Београдпут, Синдикат службе Народне скупштине Србије и Удружење возача градске чистоће.

Председница Синдиката медицинских сестара и здравствених техничара Клиничког центра Србије, Љиљана Нешовић изјавила је да тај Синдикат даје пуну подршку коалицији окупљеној око Александра Вучића јер верују да је то тим који ће и даље радити за све грађане града Београда и даље унапређивати здравствени систем у престоници.

Председник Синдиката возача и радника одржавања Чистоћа Београд, Богосав Нешовић, рекао је да тај синдикат даје подршку Покрету социјалиста и коалицији окупљеној око СНС и Александра Вучића на предстојећим изборима.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије