Ђилас: РЕМ показао да постоји

Носилац листе "Ђилас, Београд одлучује - људи побеђују", Драган Ђилас упутио је отворено писмо члановима Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) којим је дао сагласност за емитовање спота Српске напредне странке (СНС) који је РЕМ у суботу забранио по, како је навео, налогу СНС.

"Овим путем вас званично обавештавам да дајем сагласност Српској напредној странци да емитује спот са мојом сликом и позивам вас да укинете одлуку о забрани", навео је Ђилас.

Он је написао, да је са великим чуђењем прочитао одлуку о забрани, не због њеног садржаја, јер она је донета по налогу оних који су спот и направили, већ због чињенице да чин доношења одлуке значи да РЕМ постоји, наводи Ђилас.

"Ја сам све ово време био убеђен да нема реакција на флагрантна кршења закона од стране електронских медија, јер РЕМ не постоји. Па како другачије да објасним да се РЕМ није огласио када је на телевизији Пинк емитован спот о Оливеру Ивановићу који је креирао атмосферу линча у којој је он и убијен", написао је Ђилас и додао "да сте тада господо чланови РЕМ-а радили свој посао можда би Оливер Ивановић данас био жив".

"Како, осим чињеницом да не постојите, да објасним да се ниједном нисте огласили претходних месеци када телевизије које користе националну фреквенцију на бруталан начин крше закон обрачунавајући се са противницима режима. И да се не огласите ни када су расписани избори и када све телевизије које користе од државе добијене фркевенције додатно појачавају те нападе", написао је Ђилас.

"Немогуће да нисте приметили да Пинк, Хепи, Прва преносе уживо митинге СНС, да функционери ове партије и њихови такозвани аналитичари гостују из сата у сат на овим телевизијама, а да нико од представника праве опозиције нема приступ, нити могућност да каже ни две речи", навео је Ђилас у писму РЕМ.

Он је подсетио чланове РЕМ да нема само РТС обавезу да информише објективно грађане, већ такву обавезу имају све телевизије које користе од државе додељен ресурс - фреквенцију.

"Очекујем од вас да почнете да радите посао за који вас грађани Србије јако добро плаћају и да у складу са законом одмах санкционишете све телевизије које тај закон свакодневно крше. У супротном ћете и сами постати део добро организоване мафијашке групе која контролише све највеће електронске медије у Србији", закључио је Ђилас.

 У ПКБ-у са представницима синдиката

Ђилас је уоквиру кампање за београдске изборе обишао ПКБ и разговарао са представницима синдиката тог предузећа.

Председник Самосталног синдиката ПКБ Милисав Ђорђевић рекао је да је, када је Драган Ђилас био градоначелник, ПКБ после 14 година "стао на ноге" и да су тада "коначно почеле да се исплаћују плате и доприноси радницима и да се покреће производња".

Ђилас сматра да никоме не треба да падне на памет да прода пољопривредно земљиште ПКБ, већ само део грађевинског, уз приступне саобраћајнице и да с тим новцем треба да се даље улаже у развој предузећа. Напоменуо је да је то урађено за време његовог мандата и тада је ПКБ за један хектар добио скоро милион евра.

"Хоће да продају ПКБ за 90 милиона евра, а само 80 хектара његовог грађевинског земљишта вреди пола од тога. Остаје још најмање 400 хектара грађевинског и 25.000 хектара пољопривредног земљишта. Ово је такав потенцијал да то нема нигде", истакао је Ђилас.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије