Ђурић: Избори од кључног значаја за наставак развоја

Потпредседник СНС Марко Ђурић поручио је да су београдски избори од кључног значаја за наставак развоја не само Београда него и целе Србије. У Научно-технолошком парку на Звездари налазе се млади људи, елита која ће водити једног дана град и земљу, те је подршка и рад са њима задатак изборне листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд", сагласни су кандидати за одборнике те листе Горан Грбовић и Драгомир Петронијевић. Градски одбор СНС-а у Ужицу саопштио да грађани Севојна неће дозволити да буду део "политичког експеримента" председника општине Чајетина Милана Стаматовића.

Марко Ђурић је, након разговора са младим активистима СНС у месној заједници Међулужје, у изјави новинарима навео да ће само кроз успех и победу СНС на тим изборима, Србија добити капацитет који јој је преко потребан да настави да се динамично развија.

"Развијена модерна метропола вући ће Србију напред, доводиће инвестиције и екомонски развој у сваки крај наше земље, а ми ћемо посебно настојати да се Београд равномерно развија" рекао је Ђурић.

Према његовим речима, стратешки важно за Србију јесте да се победе проблеми са наталитетом.

"Наша снага лежи у јаким породицама и зато ћемо овде у Београду у свим његовим деловима равномерно да бринемо о нашим бројним породицама са децом, о породицама које у претходним годинама криза, ратова, санкција нису биле у фокусу, јер је снага и будућност Србије управо у младима", нагласио је Ђурић.

Навео је да СНС ради на томе да Србија, почивајући на два стуба политике, глобално-безбедносне и политичке стабилности с једне стране и економског развоја са друге стране, обезбеди прерспективу младим људима да дођу до изражаја и да им омогући услове да остану у земљи.

"Наша политика је политика обнове Србије кроз фокус и подршку младима. То је политика коју кандидујемо и 4. марта у Београду", казао је Ђурић.

Истакао је да су београдски избори од националног значаја и указао да уколико Београд настави да се развија истом динамиком као у претходне четири године онда ће се "заиста наставити перспектива да млади људи остају у Београду који је метропола".

"Да млади имају посао и добро зарађују"

У Научно-технолошком парку на Звездари налазе се млади људи, елита која ће водити једног дана град и земљу, те је подршка и рад са њима задатак изборне листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", сагласни су кандидати за одборнике те листе Горан Грбовић и Драгомир Петронијевић.

"Отворили смо више од 20.000 радних места, али не ради се само о томе да млади Београђани имају где да се запосле, него да имају добра радна места где могу добро да зарађују, као у било ком другом великом граду у Европи и свету, да добро живе од свог рада и да своје производе извозе на друга тржишта, што нам је и циљ. Млади се овде школују, а уз ове услове овде и остају", рекао је Петронијевић за Танјуг приликом посете НТ парку.

У тој "фабрици идеја", како је НТ парк окарактерисао Петронијевић, ради 594 младих, који, како каже, развијају своје идеје, а прошле године, навео је, зарадили су 10 милиона евра, те имали шест милиона евра извоза.

Од "зграде духова која је пропадала", каже Петронијевић, који је и члан Градског већа, заједничким радом са Министарством и са Београдским универзитетом успело се у намери да се направи НТ Парк, односно "фабрика идеја", где млади људи кроз градска такмичења добијају и новац, али такође и простор.

"То су услови које градимо да млади остану у Београду и Србији", подвлачи Петронијевић.

Кандидат за одборника Горан Грбовић наглашава да ће амбиције младих у НТ Парку бити подржане од листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд", јер су ти млади, како сматра, "елита која ће водити једног дана град и земљу", те је задатак тима у коме се налази и специфична подршка и рад са тим младим људима.

"Ја сам њима потпуно импресиониран и о њима морамо заиста да поведемо рачуна. Они ће бити у фокусу ове листе за Београд и овог тима, ове године ће се градити и индустријски парк у Борчи, што је јако важно и то ће директно запослити више од 10.000 младих људи и они ће увек имати подршку у нашем стручном тиму, просто, ми волимо овај град, зато што волимо Београд", каже Грбовић.

Никола Кнежевић из Нес комјуникејешнса, која има просторије у НТ парку и запошљава 20 људи, махом стручних инжињера, који се баве иновативним софтверским решењима и осталим ИТ пројектима у земљи и у свету, а како каже, као неко ко се вратио из иностранства, воли да подржи све што се тиче останка људи у Србији и да покаже да је могуће да се у Србији живи лепо од свог рада.

"Ми, заједно са владом Србије, градом Београдом, Канцеларијом за КиМ и Универзитетом у Приштини, имамо пројекат центра за развој каријере у Косовској Митровици, где тренутно ради 12 инжињера, које обучавамо да буду програмери који ће радити и у Србији и ван ње пројекте, али да остану на КиМ и тамо нормално живе од свог рада".

Предузетник-иноватор Никола Опачић, прошле године на такмичењу које је организовала Градска управа, са својим тимом освојио је друго место за пројекат паметне кутије за лекове, тиме и одређену своту новца да настави свој развој, као и просторије у НТ парку, а ове године, сам ће бити у комисији градског конкурса која ће прегледати иновације.

Такође, осамнаестогодишњи Никола ради и на пројектима паметних степеница, те паметних прекидача за светло.

"Паметне степенице треба да буду представљене у мају у Израелу. Пошто се прогнозира да ће цена струје јако скочити у наредним годинама, оне се постављају на већ постојећа јавна степеништа, када се гази по њима, производе електричну енергију, која се касније користи у осветљавању самих степеница, за напајање надзорних камера, или чак за напајање вај-фај рутера", каже тај млади иноватор.

Љајић посетио ФК Зуце и пензионере у Раковици

Председник СДП Србије Расим Љајић посетио је данас Фудбалски клуб "Зуце" у истоименом селу у општини Вождовац коме је та странка, у склопу акције помоћи аматерским спортским клубовима, донирала лопте и дресове, као и клуб пензионера "Душан Ресавац" у Раковици.

Љајић је обишао стадион и просторије клуба и уверио се да овај омладински фудбалски клуб, који заузима прво место у Другој београдској лиги ради у веома тешким условима и обећао да ће изнаћи могућности да се до пролећа стави нови кров и реновирају просторије да би млади фудбалери имали пристојне услове за тренирање.

"Ми ћемо и даље наставити да помажемо аматерске клубове, да би смо мотивисали децу да се баве спортом. То је један од најбољих начина да их склонимо са улице и окренемо здравим навикама и усмеримо у добром правцу", рекао је Љајић.

СДП Србије је клубу пензионера "Душан Ресавац" даривао књиге за библиотеку као и неколико пакета друштвених игара будући да су шах, домине, пикадо, карте и "Не љути се човече" један од видова њихове забаве, а Љајић је са пензионераима одиграо и "Не љути се човече".

Тај клуб од 300 чланова организују различите видове дружења и забаве кроз литералну, драмску, певачку и друге секције, а клубу се свакодневно придружују нови чланови.

Љајић је још једном истакао да ће брига за старе бити у врху приоритета и да ће наставити да се залаже да се на системски начин решавају питања економске и социјалне сигурности људи треће животне доби.

СНС Ужице: Стаматовићев програм нема ништа осим увреда

Градски одбор Српске напредне странке у Ужицу саопштио је да грађани Севојна неће дозволити да буду део "политичког експеримента" председника општине Чајетина Милана Стаматовића, чији се програм састоји само из увреда.

"Председник најзадуженије општине у Србији по глави становника Стаматовић, јуче је понудио некакво ослобођење грађанима Севојна", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Стаматовић продајом "ослободио све скупоцене ливаде по Златибору", те да је скупштинским одлукама ослободио обавеза за плаћање комуналног опремања њему подобне.

Стаматовић, кажу, по цео дан "бистри" светску политику, зна релације Русије и Америке, као и како решити проблем у Србији и Украјини – али не зна како да реши проблем дивље градње у Чајетини.

"Председник општине Чајетина зна како сачувати јужну српску покрајину Косово и Метохију, али не и како да сачува пијацу на Златибору", истичу у саопштењу.

Осим тога, додају, председник те општине не уме да објасни како се на основу идејног решења "задужио 10 милиона евра новца грађана за набавку гондоле".

"Грађани Севојна неће дозволити да буду живи штит некоме чија савест није мирна, и чији се програм састоји од само три тачке, од којих су све три увреде", наводи се у саопштењу ГО СНС Ужице.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара