Шешељ: Србија помаже, али не може трајно да прими мигранте

Носилац листе Српске радикалне странке за београдске изборе проф. др Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Милан Дамјановић, посетили су општину Обреновац коју је после недавне водене стихије, задесила и "поплава" миграната.

Радикали су истакли да имају јасан став по питању миграната у Србији.

"Ми смо свесни свих проблема са којима се суочава Обреновац. Још се осећају последице поплаве. Обреновац је имао поред те своје муке доста проблема и са тим мигрантима. Ви знате, од првог дана да је став Српске радикалне странке био да Србија може те унесрећене људе успут да нахрани, да им помогне, али не може да их прими. Не може трајно да их прими и нема где да их насели", рекао је Шешељ.

Каже да је "лепо се хвалити се у свету – учинили смо то и то, али исти тај свет који је изазвао рат у Авганистану, Ираку у Сирији, он треба своја леђа да подметне".

Он је изразио уверење да ће грађани на предстојећим изборима дати поверење вредним и способним кадровима Српске радикалне странке.

Ми се надамо, браћо и сестре, рекао је Шешељ, да ћемо захваљујући поверењу грађана успети да пробијемо цензус на овим изборима, да ћемо формирати озбиљну, јаку одборничку групу, а онда ће се створити услови и за наше учешће у београдској власти. 

"Ми смо странка која има способне кадрове, озбиљне људе, ми смо странка дисциплинованих и марљивих људи, ми смо странка људи који изгарају на свом послу", нагласио је Шешељ у Обреновцу.

Кандидат за градоначелника Београда са листе СРС Миљан Дамјановић изјавио је, поводом представљене Стратегије ЕУ о проширењу за западни Балкан, да се Устав Србије мора поштовати и да Србија не сме да пристане на начела која су ту представљена.

"Европском комесару Хану поручујемо да прича о томе да ће Србија до 2025. године доћи до врата ЕУ - нити ће до тога доћи, нити може, нити желимо, превасходно због чињенице да се Устав Србије мора поштовати, као и интереси српског народа где год они живе", истакао је Дамјановић на конференцији за медије.

Према његовим речима, Србија никако не сме да пристане на та начела зарад чланства у ЕУ, и подсетио да у преамбули Устава Србије стоји да су Косово и Метохија саставни део Србије. 

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара