Подршка грађана Бранку Коцкици

Велики број грађана окупио се испред позориштанца "Пуж" на Врачару како би изразили незадовољство због критика које је изнео кандидат за градоначелника Драган Ђилас, а у вези са заједничком акцијом те општине и позориштанца којом се деци током зимског распуста поклањају бесплатне представе и уједно дали подршку Бранку Милићевићу - Бранку Коцкици.

Окупљеним грађанима, међу којима је било и деце, обратио се Бранко Коцкица који је извео мини перформанс током којег је причао, певао песме које су обележиле детињство многих, попут чувене "У свету постоји једно царство" и више пута изговарао "татататира" - поздрав који је обележио култну дечју емисију "Коцка, коцка, коцкица".

"Не желим да држим никакав политички говор. Хвала свима што сте дошли. Не желим да коментаришем ову моју и незгоду неких других другара. Не желим, а и нема потребе", рекао је Бранко и додао:

"Драге наше и драги наши. Ја сам Бранко Коцкица, пуж, глумац и дечји другар".

Међу окупљенима била је и Сања Јовановић, мајка четворо деце, која је рекла да је Бранко Коцкица неко ко је овековечио детињство многих од нас.

"Треба да будемо уз њега и то је једино битно. Мислим да смо превше изложени интернету. Деца превише користе мобилне телефоне и ово је њихова радост, уз Бранка који још увек има ту магију да их насмеје", рекла је Сања Јовановић.

Са њом се сагласила и Јелена Мазалица која је рекла да је Бранко јунак њеног детињства и да има сву њену подршку.

"Овај чин је бескрупулозан и крајње је дегутантно што су напали човека који бесплатно даје представе деци, а и нама одраслима јер у њима подједнако уживамо и ми", оценила је Мазалица.

Међу грађанима био је и господин који има троје унучади, али који није желео да се представи.

"Драго нам је што има неко ко хоће да нам помогне, да код деце развијемо смисао за игру, за дружење, да промовишемо лепоту дружења, лепоту у сваком погледу и драго ми је што у томе деца налазе задовољство, а не у ријалитијима ", додао је.

Једна од грађанки, Ивана Јовичић, осудила је, како је рекла, напад на културу и инстистуцију као што је Бранко Коцкица.

Ђилас је раније оптужио СНС и Милићевића за злоупотребу деце у политичке сврхе и позвао тужилаштво да реагује.

На ту Ђиласову изјаву уследили су деманти и оштре осуде, како гардских челника, тако и више организација, али и општине Врачар.

Наиме, та општина је навела да је Ђилас изнео у јавност "грубе лажи" у вези са заједничком акцијом те општине и Позориштанца Пуж, и кажу да је "ружно" што Ђилас у своју политичку кампању уводи децу и покушава да се на тако "примитиван начин" обрачуна са Бранком Коцкицом, који је цео живот посветио деци.

"Ни Драган Ђилас нити било ко други неће спречити децу са Врачара да гледају бесплатне представе", поручили су из општине Врачар.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво