Шешељ: Обезбедити средства за развој културног живота

Носилац листе Српске радикалне странке за београдске изборе Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Милан Дамјановић обишли су Калемегдан и грађанима централних београдских општина представили програм радикала којим се, кажу, могу обезбедити средства за развој културног живота.

"Управљање Београдом као метрополом, као заиста великим градом, не подразумева само решавање комуналних проблема. Београд има врло висок степен самоуправе и има врло значајне функције у културној сфери", рекао је Војслав Шешељ.

"Оно што држава и локална самоуправа треба да финансирају, то је дакле срачунато са неким националним интересом – да се подстакну домаћи драмски писци, да се мотивишу режисери да режирају домаће драме и старих и нових аутора, а да све то има једну патриотску поруку, јер оно што има патриотску поруку треба држава да финансира, а оно што нема, некa препусти тржишту", нагласио је Шешељ.

Шешељ је навео и да би "укинули финансирање свих невладиних организација које делују против Србије и српског народа и укинули бисмо финансирање медија који су у антисрпској функцији".

"Медији треба да иду на тржиште, а да се финансира само оно што је заиста од националног или градског значаја. А све остало, како се ко снађе на тржишту", поручио је Шешељ.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво