Антић: Сарадња са европским градовима корисна за Београђане

Кандидат за градоначелника коалиције СПС-Јединствена Србија Александар Антић и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма разговарали су са грађанима Раковице и поручили да је сарадња са европским градовима корисна за Београђане.

Антић је, подсетивши на његов састанак са градоначелником Истанбула, истакао да је то светска метропола од које много тога може да се научи. 

"Планирам да се састанем са још неколико градоначелника важних европских градова и да њихова искуства реализујемо у нашем главном граду. За Београд и Србију значајан је пријатељски однос са тим градовима и државама", нагласио је он. 

Антић је у Раковици најавио проширење Булевара Патријарха Павла, без транзитног саобраћаја у улицу Пере Велимировића.

"Проширење не значи да ће овде бити дозвољн теретни саобраћај. Напротив, желим да грађанима овог дела Београда кажем да тешки саобраћај неће пролазити", објаснио је он.

Председник ЈС Драган Марковић оценио је да "Београд треба да се радује што је Турска сазнала ко ће бити нови градоначелник главног града". 

"Турска је једна од држава која има муњевит економски развој, а наш градоначелник Антић ће имати сарадњу са Турском. Београд треба да има побратимске односе са важним европским градовима, а ја ћу помоћи да то прво буду Беч и Солун", рекао је председник ЈС.

Објаснио је да је потребно променити то што највећи део Раковице нема гас, јер на територији Јагодине гас имају и најудаљенија села, као и да би та општина требало поново да производи тракторе. 

"У Раковици се морају поново производити трактори, као што је најпознатији модел у Европи - Раковица 60", закључио је Марковић.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво