Радојичић: Тим успешних људи за још бољи и лепши Београд

Први на изборној листи "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" Зоран Радојичић на представљању кандидата те листе за одборнике, поручио је да је то тим професионалаца, људи успешних у пословима којима се баве и који су посвећени циљу – Београд будућности у којем ће наша деца желети да живе и остану и Београд метропола на светском и европском нивоу.

Радојичић је на скупу у Дому омладине рекао да у визији којом се воде и коју ће остварити, централно место имају Београђани и поручио да ће сваки грађанин главног града Србије имати исти квалитет живота без обзира у којем делу града живео. 

Kaже да имају тим способан и посвећен томе и да ће се транспарентно, посвећено и искрено борити да се све планирано и оствари.

"Радићемо транспарентно, искрено, упорно и посвећено до циља, а то је да Београд буде град у коме ће наша деца желети да живе" рекао је Радојичић.

Међу најважније пројекте који се већ раде издвојио је Београд на води, указао на пројекат изградње Тиршове 2, за коју је Влада Србије одвојила 52 милиона евра, која ће имати 30.000 квадратних метара за, како је подвукао, светски ниво лечења наше деце.

Први на листи "Александар Вучић – зато што волимо Београд" је као, такође, примаран пројекат издвојио изградњу метроа који ће, истиче, променити физиономију али и филозофију града и направити од Београда град будућности. 

Како је рекао, у свим тим великим пројектима није заборављен, већ напротив, човек је на првом месту, јер без обзира где живе, сви житељи главног града морају да имају исти квалитет живота.

Радојичић је поручио да свим становницима главног града морају бити доступни лекар и здравствена заштита, школе и вртићи, спортски терени, културни садржаји...

Према његовим речима, стално ће разговарати са суграђанима јер је њихово мишљење на првом месту, као и њихове жеље и потребе.

"Дефинисање приоритета је заједнички интерес", рекао је Радојичић и додао да само заједно могу да остваре све циљеве – Београд европска и светска метропола. 

Јунг: Политика  мора да мири најразличитија размишљања

Друга на листи, балерина Аја Јунг, поручила је да Београд мора бити изнад политике, изнад свакодневног и изван стандардног, а да су људи са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" тим који главни град може да поведе напред.

Политика, каже, мора да мири најразличитија размишљања и становишта, а управо то је култура - у говору, дијалогу, размишљању, деловању, "она култура која постаје све више наш приоритетни циљ, ако желимо да опстанемо као друштво".

Стретешки циљ је, поручила је, јачање квалитета и повећање културних садржаја за 30 одсто до 2021. године, у шта је каже, уверена, будући да се са бољим стањем градских финансија, више средстава улаже у културу, која је "инвестиција, а не трошак".

Београд, истакла је, има људе који имају искуство, енергију, знање и храброст за велике и видљиве пројекте.

Додала је да је, међу пројектима из области културе, у плану обнова културних центара у Сурчину, Борчи, Добановцима, Бољевцу, као и изградња нове зграде опере и балета, али да ће се истовремено инсистирати на садржајима, јер "велелепна галерија не гарантује добар програм, као што ни угланцан ресторан без доброг кувара не може да се похвали гостима".

Кандидаткиња за одборнике, продекан Филолошког факултета Љиљана Марковић истакла је да образовање и култура иду "руку под руку", јер су то два стуба која дефинишу један народ, а само народи који негују културу и образовање могу да преживе суд историје.

"Заједно као тим можемо да померимо Београд напред. Континуитет градске власти гарантује наставак конкретних акција, улагање у инфраструктуру образовања и стварање бољих услова за подизање будућих генерација", поручила је.

Весна Станојевић, која се дуго година бори против насиља у породици, рекла је да ће тим чији је део помоћи да Београд буде још бољи, лепши, квалитетнији, јачи.

Када је реч о области у којој је она ангажована, Станојевићева је изразила уверење да ћемо успети да доведемо у стање да не причамо шта је могло, већ шта ћемо да урадимо.

"А урадићемо много", рекла је она и додала да би требало да се реформише систем социјалне заштите и учини напредак у примарној здравственој заштити, али и да се доста променило и од доношења Закона о заштити од породичног насиља прошле године. 

ТВ водитељ Живорад Николић, Жика Шареница, рекао је да је важно да се млади прикључе и својом снагом и енергијом "заједно постигнемо добре резултате".

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се