Антић: Истанбул спреман да помогне Београду

Истанбул је спреман да помогне Београду да модернизује своје комуналне службе, као и да подржи инвестиције турских компанија у главни град Србије, изјавио је у Истанбулу кандидат за градоначелника Београда Александар Антић након разговора са градоначелником Мевлутом Ујсалом.

Како се наводи у саопштњу, Антић и Ујсал су оценили да има простора за још бољу сарадњу два града, нарочито кроз подршку побољшања система јавног превоза у Београду, комуникацији грађана са комуналним службама, као и управљању великим системима.

"Импресиван је интегрисани систем за ванредне ситуације и хитне интервенције, који у Истанбулу обједињује многе службе и изузетно ефикасно излази у сусрет грађанима када је то неопходно. Искуство Истанбула у овој области било би Београду од велике користи и за то имамо пуну подршку градоначелника и градских служби Истанбула", рекао је Антић.

Ујсал је Антићу пренео спремност турских компанија, а нарочито оних чије је седиште у Истанбулу да пласирају инвестиције у Београд.

"Имамо отворена врата и изузетне пријатеље у Истанбулу, који су спремни да помогну Београду, како би системе и јавне службе успоставио по највишим светским стандардима, какви већ постоје у Истанбулу, једној од највећих европских и светских метропола. То је капитална могућност, коју морамо искористити", рекао је Антић.

Он се интересовао и за систем социјалне заштите у Истанбулу, као и за могуће унапређење београдског система подршке угроженим групама, по угледу на Истанбул.

Антић је током посете Истанбулу посетио и неколико градских институција, међу којима и сервис за комуникацију са грађанима, чијих 700 запослених сваког дана одговори на 35.000 позива грађана и решавају њихове комуналне проблеме, додаје се у саопштењу.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се