Биљић: Родитељима који су преплатили вртић вратићемо новац

Први на листи "Доста је било и Двери – да ови оду, а да се они не врате" Војин Биљић затражио је од градоначелника Београда Синише Малог да објави колики је дуг према родитељима који су годинама противправно плаћали увећану цену боравка деце у вртићима.

У писаном захтеву, Војин Биљић је питао и градску правобранитељку Љиљану Благојевић колико је укупно Град Београд потрошио на судске и адвокатске трошкове поводом тужби родитеља због одбијања да им се врати неосновано наплаћен новац, и да ли би ти трошкови настали да су грађанима добровољно вратили новац.

Доста је било и Двери су градску заштитницу грађана питали да ли је упозорила градоначелнике Ђиласа и Малог, као и правобранитељку Благојевић, да одбијање враћања новца родитељима и сакривање иза застарелости представља повреду права на имовину из члана 1 протокола 1 уз Европску конвенцију и члана 58 Устава Србије.

Доста је било и Двери ће свим родитељима који су преплатили вртић вратити новац, без обзира да ли су тужили Град Београд или не, изјавио је Биљић.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се