Шутановац у Рипњу: Београд мора да се децентрализује

Кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац разговарао је са грађанима у Рипњу и том приликом оценио да је потребно да се Београд децентрализује, како би мештани овог подавалског, али и других насеља сами одлучивали о томе како се троши њихов новац.

Шутановац је рекао да ће коалиција "Да ослободимо Београд – ДС, СДС, Нова, ЗЕП Зелени", чији је кандидат, инсистирати на потпуној децентрализацији престонице, јер сматра да грађани треба да одлучују о управљању градским буџетом, јер га они и пуне.

"Наш план је да општине буду независне од градске власти, како би грађани који дају новац за градски буџет имали корист од њега", рекао је Шутановац.

Шутановац је оценио да су мештани Рипња с правом љути на актуелну власт, јер, како је рекао, док смањује плате и пензије, а повећава све порезе, ни на који начин не помаже да се у овом вождовачком насељу боље живи.

Обећао je да ће омогућити да месне заједнице одлучују на који начин ће се улагати новац грађана, а не да се троши, како је рекао, на бесмислене пројекте у центру града, као што су скупе јелке или "певајуће фонтане".

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије