Заветници: Уместо за НВО, средства дати обдаништима, школама

Представници изборне листе "Београд има снаге - Заветници" су у оквиру предизборне кампање одржали скуп са кога су затражили да се прекине финансирање из градског буџета, како кажу, антисрпских НВО, наводећи и да грађани немају увид нашта се та средства троше.

Прва на листи Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да би Заветници тај новац наменили за изградњу обданишта, школа и подршку породицама са више деце, наводи се у саопштењу Заветника.

Милица Ђурђевић Стаменковски оценила је да јучерашња реакција невладиног сектора који је критиковао Заветнике због напада на Наташу Кандић, показује да су Заветници "отворили кључну тему".

Сматра да су невладине организације овако "агресивно" реаговале зато што се плаше да ће остати без средстава из градског буџета коју годинама користе.

"Грађани Србије који финансирају НВО из свог џепа немају никакав увид на какве пројекте се троше њихова средства", рекла је Ђурђевић Стаменковски додајући да су се Соња Бисерко и Борка Павићевић у више наврата хвалиле да Град Београд помаже њихов рад, док истовремено нема новца за приоритетна питања.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије