ДС обележио 28 година од обнове рада

Председник ДС-а Драган Шутановац рекао је да су чланови те странке од обнављања рада имали један сан на чијем испуњењу раде и данас – да "Србија буде модерна, развијена, демократска и европска земља".

Шутановац је окупљене на обележавању 28 година од обнове рада ДС-а поздравио са "поштоване демократе", и додао да се по томе, што јесу демократе, разликују од оних који воде Србију.

"Неко ће рећи да је лакше када сте у власти, а теже када сте у опозицији, али за одговорне људе, који доносе тешке одлуке, подједнако је тешко и када сте у опозицији и када сте на власти", рекао је Шутановац.

Навео је да ДС никада није одустајао, да су увек радили на томе да "заштите демократију" те да су у претходних годину дана имали низ политичких изазова.

У том смислу Шутановац је захвалио свима који су у претходној години учествовали у "доношењу добрих одлука" како би ДС данас био јачи него што је био, поручио им да се усправе и да "добију енергију да 'нападну', лошу власт у Београду и Србији".

Посланик ДС-а Драгољуб Мићуновић рекао је да су се пре 28 година окупили да би одбранили слободу говора, да се "данас о слободи говора много измишља и лаже", да се данас у Србији не може говорити о демократији, а да се не спомиње ДС који је, каже, "матица демократије".

"Хоћемо ДС који ће увек бити матица, барјактар, темељ и гарант људских права у овој земљи. Може се свако китити и лажно приказивати, али истина је да је ДС и данас и матица и нуклеус свих демократских промена", истакао је Мићуновић.

Обележавању 28 година од обнављања рада ДС-а присуствовао је и некадашњи председник те странке Борис Тадић.

ДС је формиран 1919. године, а рад је обновио 3. фебруара 1990. године.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије