Одржан састанак Управног одбора РТС-а и представника опозиције

Састанак делегације Управног одбора Радио-телевизије Србије и представника политичких странака, које су се дописом обратиле, одржан је данас у просторијама РТС-а, наводи се у саопштењу Управног одбора.

Како се наводи у саопштењу, представници политичких странака су изнели примедбе и политичке оцене у вези  равномерне заступљености  политичких актера, идеја и мишљења, пре свега у Информативном програму РТС-а.

Поред тога, истакли су захтев за смену генералног директора РТС-а Драгана Бујошевића, уредника Информативног програма Ненада Љ. Стефановића и председника Управног одбора проф. др Владимира Вулетића, наводи се у саопштењу.

Делегација Управног одбора је истакла да, према Закону о јавним медијским сервисима, Програмски савет прати спровођење програмских начела и обавеза РТС-а утврђених законом, а у случају њиховог непоштовања писаним путем обавештава Управни одбор (чл 30 став 4).

Из тог разлога, предложено је да све конкретне примедбе и материјали буду упућени Програмском савету РТС-а, а Управни одбор ће деловати у складу са законским овлашћењима.

Што се тиче захтева за сменом генералног директора, главног и одговорног уредника Информативног прогама и председника Управног одбора, то питање је регулисано чл. 21 и  27 Закона о јавним медијским сервисима, те ће уколико се установи да су  поступали супротно закону они бити разрешени, наводи се у саопштењу Управног одбора после састанка са представницима опозиције.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије