Полемика ДС-а и СНС-а

ДС представио "антикорупцијски тим" и саопштио да је поднео кривичну пријаву против директора Дирекције за јавни превоз. СНС одговара да ДС злоупотребљава младе "китећи их паролом антикорупцијски тим".

Демократска странка представила је "антикорупцијски тим" и саопштила да је поднео кривичну пријаву против директора Дирекције за јавни превоз града Београда Угљеше Митровића због сумње да је противправно закључио уговор у вредности од скоро пола милиона евра у 2015. години.

Филип Исаиловић из ДС-а позвао се на резултате екстерног ревизора за којег је рекао да је у свом извештају навео да је уговор закључен противправно, и навео да је тај уговор закључен на двоструко дужи временски период него што је то законом прописано".

Додао је да је, осим наведене, тај тим ДС-а саставио још две пријаве које ће поднети у наредном периоду и да паралелено ради на још неколико пријава.

Реаговао је члан председништва Српске напредне странке Владимир Орлић који је навео да ДС злоупотребљава младе људе китећи их паролом "антикорупцијски тим", како би, "за Драгана Шутановца и Балшу Божовића, износили оптужбе".

Навео је да је у дану када се на светосавским свечаностима цела Србија окреће младима, њиховом образовању, знању и будућности, "трагично жуто предузеће ДС показало шта једино уме да понуди младима - а то је: да лопови говоре о корупцији".

Орлић је, у саопштењу СНС, навео да су Шутановац и Божовић знали разлику између јавних набавки и јавно-приватног партнерства, чим су одлучили да данашње оптужбе не изнесу лично, већ су их, додаје, попут "кукавичјег јајета" потурили својим омладинцима.

Огласио се и члан Председништва СНС-а Горан Весић оценивши да "бесмислене тврдње ДС-а само показују да не само да не познају законе већ и намерно обмањују грађане".

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије