Јеремић: Надамо се финансијској подршци грађана

Коалиција окупљена око листе "Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују" најављује да ће сутра предати потписе подршке, а председник НС Вук Јеремић на питање зашто се то није догодило раније каже да су чекали да прође изборна конвенција, заказана, иначе, за сутра у подне.

На питање новинара како ће коалиција финансирати кампању, која је већ интензивна на друштвеним мрежама, те да ли ће Ђилас финансирати кампању, будући да је већ уплатио извесну суму, Јеремић је одговорио: "Ђилас је свакако имућан човек, али постоје законска ограничења".

Његова уплата је, каже Јеремић, прва донација листи, али, пошто је законом ограничена висина могућих донација, и остали из коалиције ће, каже, помоћи, а надају се и финансијској подршци грађана.

"Мислим да ће бити довољно за спровођење кампање, али бојим се да ће то бити многоструко мање од владајуће странке", рекао је Јеремић.

На питање у каквим су односима он и Драган Ђилас, који га је 2013. године избацио из Демократске странке, Јеремић је рекао да није тајна да нису имали најбољи сарадњу у прошлости, али да се сада не баве тиме.

"Сада када смо се срели нисмо провели ни минут разговарајући о прошлости", рекао је Јеремић и додао да је сада само битна промена власти.

Јеремић је данас говорио и о Уставним реформама за које је навео да нису добре. Истакао је да се Народна странка залаже за промеу Устава  на Уставотворној скупштини.

Како је навео на конференцији за новинаре, предложене реформе нису добре, јер правосуђе мора бити независно од власти што се, каже, овим реформама не постиже.

Он је оценио да у Србији тренутно не постоје друштвени услови за нормално вођење дијалога о кључним питањима као што су правда, правосуђе или КиМ, те да тако нема простора ни за дијалог о промени Устава.

уторак, 18. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије