Бастаћ: Лоша одлука ГИК-а

Група грађана "Шта радите бре – Марко Бастаћ" сматра да је погрешна и неприхватљива одлука Градске изборне комисије која је на седници у петак увече већином гласова одобрила да право гласа на предстојећим изборима у Београду имају и све особе са неважећом личном картом, саопштила је ова политичка групација.

У Правилима о раду бирачких одбора предвиђено је, између осталог, да бирач своју идентификацију може доказати и личном картом са истеклим роком важења, под условом да приложи потврду Министарства унутрашњих послова о поднетом захтеву за издавање нове исправе.

Ово је образложено чињеницом да је МУП приликом израде Закона о држављанству истакао да постоји "велики број грађана који поседују старе личне карте, а још увек нису уписани у евиденцију као држављани Републике Србије".

"Напомињемо да је рок за замену старих личних карата истекао у марту 2017. Представник Групе грађана "Шта радите бре † Марко Бастаћ" гласао је на седници ГИК против ове одлуке, јер сматрамо да се на овај начин стварају услови за бројне злоупотребе", наводи се у саопштењу.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије