Орлић: Образовање за даљи напредак и будућност Београда

У Библиотеци града Београда данас је, поводом дана Светог Саве, СНС организовао скуп где су студенти имали прилику да разговарају са академицима Белом Балинтом и Јованом Хаџи Ђокићем о више тема, а примарно о образовању и његовом модернизовању.

Домаћин скупа, функционер и кандидат за одборника на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Владимир Орлић указао је да је градска власт у протекле четири године, од када је води СНС, учинила много на унапређењу области образовања и дечје заштите.

Орлић је у изјави новинарима рекао да је вођена принципијелна и истрајна политика у области образовања и дечје заштите.

Како је рекао, сви напори се улажу како би нове генерације Београђана, младих људи, биле у стању да своје знање искористе на ефикасан начин и тим знањем и способностима допринесу средини у којој живе и да се кроз образовање формирају као добри људи који развијају емпатију према вршњацима, породици и свету који их окружује.

У том смислу, Орлић је прецизирао да је подигнуто осам потпуно нових предшколских установа и обезбеђено нових 1.500 места за најмлађе, да је у санације уложено 220 милиона динара, у опремање и више од 260 милиона, да су у сарадњи са ресорним министарством проширени капацитети школа...

Додао је и да је у санације мањег и средњег обима уложено још 800 милиона динара, а да од 2015. године град субвенционише и до 80 одсто цене боравка малишана у приватним вртићима и да ту могућност користи више од 12.000 деце.

"Све су то важни резултати и показатељи да се у области образовања и дечје заштите водила, води и водиће се озбиљна и одговорна политика и да смо свесни да се на тај начин помажу напори у смеру економског развоја" рекао је Орлић.

Додао је да се на тај начин нове генерације приближавају идеалу модерног друштва, спремног да ужива у благодети 21. века.

Како је рекао, кроз образовање се стварају и нова радна места, а то, додао је, "није само наш циљ већ и обавеза".

Орлић се осврнуо и на протекле четири године колико је СНС на челу градске власти и истакао да су резултати видљиви на сваком месту.

Апострофирао је "Београд на води", навео да се резултати виде и на улицама од којих је више од 750 реновирано, постављено више од 550 километара новог асфалта, дуж њих отворено и 1.500 нових паркинг места, да је на њима 107 нових аутобуса...

Нагласио је и да је милион туриста у протеклој години посетило главни град Србије, да су стигле нове инвестиције и отворено више од 20.000 нових радних места, а указао је и на нове пројекте - Тиршова 2, нови мост на Сави, Музеј града, Национални стадион.

"Са листом нових људи на челу са Зораном Радојичићем, уз снажну подршку и вођство Александра Вучића, поносно говоримо да имамо тим снова - тим снова који је већи од сваке политике и у име тог тима позивамо Београђане да и након марта ове године наставимо да заједнички радимо и померамо град даље ка будућности, а то можемо јер сви волимо Београд" рекао је Орлић.

Позвао је Београђане да, како би се напредак и развој наставили, својим гласом не дозволе "да се врате Ђилас и његов помоћник Шапић и њима слични" јер су, додао је, "они намерни да жртвују и будућност Београда".

Како је рекао, Ђилас је то показао тиме што је "задужио град 1,2 милијарде евра за сопствену промоцију".

"Они би то могли да ураде поново и сигурно ће и урадити ако им се укаже прилика. Зато је пред Београђанима јасан избор - тим људи и будућност или ти људи - људи прошлости" нагласио је Орлић.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије