ЛДП представио листу "Нови људи, нова нада Београда"

Мени није место на градској листи, нити на тим изборима, поручио је председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић који је најавио да ће та странка самостално учествовати на локалним изборима са новим, младим људима који нису сви чланови ЛДП-a.

Одлучио сам да на овим изборима не тражим да људи стану иза мене, већ да заједно станемо иза ових младих, паметних, чистих и поштених људи и ако Београђани гласају онако како ћу то ја учинити, наша одборничка група ће имати 23 године, рекао је Чедомир Јовановић на конференцији за новинаре са кандидатима за одборнике.

Назив листе је "Нови људи, нова нада Београда", рекао је Јовановић који истиче да је позвао људе да подрже ту листу, али не да буду одборници, већ да дају потписе како би се листа званично предала Градској изборној комисији у уторак.

На листи су између осталих Јован Најденов из ЛДП-a, Анита Митић из Иницијативе младих за људска права и Лео Наим Башири из Института зе европске послове.

Јовановић је рекао да ће млади људи на листи ЛДП-a тражити глас своје генерације, али и генерације својих родитеља који нису завршили послове да би у овој земљи постојало право на оптимизам.

Ја бих у ове изборе могао да унесем нови сукоб, конфликт који би продубио поделе, рекао је Јовановић и напоменуо да ће се он спремати за републичке изборе.

Јовановић је истакао и да је од странке затражио да се у наредном периоду закаже скупштина странке на којој би се разговарало како даље, о циљевима, не прецизирајући да ли одлази са чела странке.

Нисам се уморио и нисам човек који је у политици зато што не зна шта ће са собом, рекао је Јовановић и указао да ће странка постојати са њим или без њега, јер једна аутентична идеја не нестаје тек тако.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије