Весић: За четири године скоро 60 километара путева у Барајеву

Град Београд је за последње четири године на територији општине Барајево урадио скоро 60 километара путева што није био случај последњих 20 година , изјавио је градски менаџер Горан Весић који је у барајевском насељу Мељак обишао радове на асфалтирању две улице - Устаничке и Милисава Крстића.

Весић је, након обиласка радова, рекао да се у Барајеву тренутно асфалтира на пет локација, да се ради око пет километара улица, те да је важно то што се раде улице које деценијама нису рађене.

"На овај начин решавамо проблеме људима како би могли да живе нормалним животом и имају улицу из које могу да изађу и дођу нормално до магистрале. Ми смо за ове четири године у Барајеву урадили скоро 60 километара путева од чега 20 километара регионалног пута, око 20 километара градског и 20 километара некатегорисаних путева", истакао је Весић и нагласио да се толико није урадило последњих 20 година.

Весић се захвалио председнику општине Барајево Слободану Адамовићу који је, како је рекао, упоран и покушава да добије средства и решава проблеме људи који живе у тој општини.

Што се самог Мељака тиче, нагласио је Весић, план је да се у наредне четири године уради неколико ствари.

"Прво да изградимо нову основну школу. Чекамо да општина заврши пројекат, а када то буде готово заједно са Канцеларијом за јавна улагања обезбедићемо новац којим ће школа бити завршена. Након тога, у зграду старе школе ћемо пребацити обданиште, а у згради где је сада обданиште ћемо урадити амбуланту", рекао је Весић.

Он је додао да ће се реновирати Дом културе, те да ће се наставити са постављањем стајалишта јавног превоза.

"Наравно, наставићемо са радовима на асфалтирању улица. То је наш план за Мељак у наредне четири године и ми очекујемо да грађани то прихвате и подрже јер ми смо једни који смо овде дошли, једини који смо нешто урадили и једини који имамо визију шта ћемо да урадимо, не само у Мељаку, него у сваком насељу у Београду", истакао је Весић.

Град Београд је за последње четири године у приградска насеља у Београду уложио 350 милиона евра што је више него 15 година пре тога, нагласио је Весић.

"Ми сматрамо да су приградска насеља неоправдано била запостављена, да су у Београду постојали грађани првог и другог реда, а то више не сме да се дешава. Сви грађани Београда морају да буду једнаки. Нажалост, деценијама нико није решавао инфраструктурне проблеме али ако сваке године решимо проблем по проблем у сваком насељу ће бити боље", подвукао је Весић.

Председник општине Барајево Слободан Адамовић је рекао да ће та општина у току ове године уложити 100 милиона динара само у путну инфраструктуру и додао да никада толико новца није уложено.

"Оно на шта сам посебно поносан то је да смо успели да покренемо питање гасификације са мртве тачке. Следеће недеље ћемо изабрати стратешког партнера, а већ за десетак дана потписати уговор са Србијагасом," рекао је он.

Оно што је најбитније гасификацију комплетне територије општине Барајево финансира Србијагас тако да сама гасификација грађане Барајева неће коштати ништа, додао је он.

"Што се тиче питања прикључака, покушаћемо да са банкама договоримо да дају безкаматне кредите да олакшамо људима да уведу гасне прикључке у своје домове", каже Адамовић.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се