Зукорлић почео да прикупља потписе, Прокић носилац листе

Странка правде и помирења (СПП) почела је вечерас прикупљање потписа за подршку изборној листи "Др Муамер Зукорлић – Странка правде и помирења" за учешће на предстојећим локалним изборима у Београду, а носилац те листе биће бивши функционер Либерално-демократске партије (ЛДП) професор Ненад Прокић.

Председник СПП-а Муамер Зукорлић, који је присуствовао прикупљању потписа у страначким просторијама, најавио је да та странка званично улази у трку за одборнике у Београду нудећи "свежу и оригиналну политику која недостаје грађанима Београда и Србије".

"Основна идеја наше странке је етика у политици и враћање племенитости међу људе. Са онолико одборника колико нам грађани буду даровали бићемо инкубатор који ће сачувати семе етичке и  културне вредности и семе људскости што недостаје Београду и Србији", истакао је Зукорлић. 

Рекао је да ће СПП понудити листу квалитета, а не квантитета и да су људи које кандидују оно најбоље што овај народ може да изнедри.

"Београд је највиши степен цивилизацијског достигнућа Србије и зато је наша обавеза да га учинимо метрополом која одише космополитизмом који 'станује' у Београду, али на који су у прошлости бацали прашину. Зато нудимо листу која ће се борити за чист Београд у материјалном и духовном смислу", поручио је Зукорлић.

Додао је да ће та странка наредних дана формирати градски и општинске одборе у Београду.

Носилац листе СПП-а Ненад Прокић захвалио је на поверењу које му је указала СПП и навео да му је част да буде носилац листе странке која је, како каже, изворно бошњачка.

"Нисам могао да одбијем понуду која ми је ласкала. Ово је епохалан догађај, једна регионална странка универзализује своје деловање и то је бошњачка партија што је посебно осетљиво, а то што нуди руку помирења значајније је него да је у питању нека друга странка", оценио је Прокић.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво