Мали: Нова радна места у фабрици текстила у Лазаревцу

У производном погону турског "Бирлешик текстила" у Лазаревцу, који је купио некадашњу фабрику "Беко", у току је пробна прозводња са 250 запослених, а до краја фебруара кренуће и пуна производња са 600 запослених, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Мали је, приликом обиласка погона, рекао да је до пре неколико месеци та фабричка хала била напуштена и да је од 2003. године бивша фабрика "Беко" била у стечају.

"Сада је овде 250 нових запослених углавном жена, пробна производња је у току, а до краја фебруара кренуће пуна производња, са 600 радних места у Лазаревцу. То је пример како се боримо сваки део града. Уместо оних који су фабрике затварали, стављали на њих катанце, отпуштали људе, ми отварамо фабрике и нова радна места", рекао је Мали.

Навео је да су запослени задовољни условима, а да је просечна плата 33.000 динара.

"То није мала плата за Лазаревац, а нама свако ново радно место значи", казао је градоначелник и истакао да турска компанија није узела "ни динар" субвенције од државе за улагање.

Назначио је да ће након што фабрика крене у пуну производњу, већ током ове године кренути и друга фаза у којој ће турски инвеститор изградити нови погон на 4.500 квадратних метара и запослити још 600 људи.

"Уколико турски пријатељи буду задовољни, ићи ћемо и на трећу фазу и још неколико хиљада запослених", рекао је Мали.

"Ово је права слика и прилика Београда данас. Уместо црног и мрачног града, који није имао перспективу, са рекордном незапосленошћу пре само три-четири године, сада имате град који се развија", рекао је Мали.

Поновио је да је важно да се развија сваки део града, те додао да су у претходном периоду у Лазаревцу бројне улице асфалтиране, обновљено пет амбуланти и подвукао да ће у наредних неколико месеци бити отворено породилиште, прво после 40 година у Београду. 

Са таквом политиком ће се, каже, наставити, јер "волимо град и стало нам је да се наш град мења на боље".

"Ова фабирка је симбол промене у Лазаревцу", подвукао је Мали.

Власник фабрике "Бирлешик текстил" Мурадин Гунеш захвалио је градоначелнику и представницима општине на подршци, али пре свега, радницима у фабрици.

Рекао је да ће у другој фази бити запослено најмање 300 особа, а у трећој још 1.000 до 1.500 људи.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић захвалио је градоначелнику што, како каже, ту општину препознаје као пуноправан део Београда. 

"За Лазаревац су важна нова радна места и радићемо на томе да ове године доведемо још инвеститора у Лазаревац. Много смо тога урадили до сада и наставићемо тако, за даљи напредак свих који живе у Лазаревцу, да млади остају овде", рекао је Синђелић.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије