Јовановић: На изборе самостално, не идемо у "алиби коалиције"

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић каже да ће та странка на београдске изборе ићи самостално, да им никада нису биле својствене "алиби коалиције" и да ће њихова листа представљати својеврсно освежење на политичкој сцени.

"Нашу политику је време потврдило иако смо у сваком тренутку када смо је кандидовали били на брисаном простору. На градским изборима смо увек наступали самостално, а 'алиби коалиције' нити су биле особине ЛДП-а нити то треба очекивати од нас", рекао је Јовановић.

Нагласио је да ће листа ЛДП-а бити другачија од других, да ће кандидовати препознатљиву политику и у кампањи бити онакви какви су били свих претходних година – позитивни како то Београђани заслужују.

Додаје да зна за све "проблеме" и сву "горчину" са којима се људи свакодневно сусрећу, али да политика не може бити добра ако се гради на таквим основама.

"Београђанима је потребно више сигурности, извеснија будућност, сређенији град и нормалнији односи. То је оно чему ћемо посветити пуну пажњу", рекао је Јовановић за Танјуг.

Што се тиче листе са којом ће изаћи пред Београђане, Јовановић каже да ту неће бити никаквог "егзибиционизма" и да странка коју води не "естрадизује политику".

Додаје да се београдски избори одржавају у тешкој атмосфери, да су међуљудски односи поремећени у политичком животу, а да из мржње и сукоба ништа добро не може да произађе.

"Ми не мислимо да се понашамо на начин на који у овом тренутку делују сви око нас. То не значи да пристајемо на било шта. Нама је у фокусу она политика коју други до сада нису били спремни да воде и коју овога пута не кандидују имајући у виду све што су до сада рекли", нагласио је Јовановић.

Београђанима је, каже, потребна нека врста наде и оптимизама.

Додаје да једни наду везују за очување постојеће коалиције, други су је видели у заједничкој опозиционој листи, а да су уместо тога добили поново поделе.

"Тешко се може пронаћи нешто више осим личних разлика код данашњих странака које претендују на гласове Београђана. Наша листа ће бити другачија и она ће представљати својеврсно освежење. У наредним данима ћемо је представити Београђанима и јавности", рекао је лидер ЛДП-а.

Упитан да ли ће он бити први на листи, Јовановић каже да никада није наступао тако на градским изборима, да ће први на листи бити људи за које мисли да Београду могу да више дају од њега и на које ће Београђани "лакше пристати".

"Не бежим од ових градских избора, живим у овом граду, ту одрастају моја деца, овде је већина мојих пријатеља. Давно сам одлучио да останем у Београду, нисам отишао и не мислим да се повлачим на градским изборима. Борићу се свом снагом, али не за себе, већ за људе за које мислим да Београду могу да дају више", закључио је Јовановић.

ЛДП: На изборе идемо са својом листом и новим људима

На београдске изборе Либерално-демократска партија излази са својом листом те поручје да Београд не заслужује прљаву кампању нити ЛДП има разумавења за то.

ЛДП иде са својом листом, као што је то увек и радио у Београду и ово је прилика да они који нису до сада били у првом плану, као и они који се нису бавили активно политиком, добију шансу да говоре о Београду у којем желе да живе и раде, наводи странка у саопштењу достављеном медијима.

ЛДП београдске изборе посматра као још једну прилику да своју политику и принципе представи грађанима кроз алтернативу ономе што тренутно постоји на политичкој сцени, наводи се у саопштењу, уз оцену да је атмосфера која прати расписивање избора карактеристична и толико пута виђена и у Србији и у Београду, а у доброј ће мери, уверени су у тој партији, одредити потезе оних који се на изборима кандидују.

"Имамо амбицију, као што смо то радили и у свим кампањама до сада, да кандидујемо другачију политику, људе који ће ту политику представљати и идеје које ће значити освајање нових слобода које су потребне овом граду", кажу у ЛДП.

Наводе и да ће начин изласка на изборе, као и идеје које ће кандидовати, али и људи који ће бити носиоци кампање, бити јасна јасна порука да та странка разуме шта грађани у овом тренутку траже од политичких партија и које су њихове потребе.

Онима који у овим изборима учествују желимо да поручимо да у својим наступима и изјавама мање размишљају о свом личном комфору и позицији и да кампању схвате као прилику да смиримо тензије у друштву и смањимо унутрашње поделе које постоје, поручују из ЛДП. 

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара