Бележници спремни за изборе, овере потписа и ван радног времена

Јавнобележничка комора спремна је за предстојеће изборе који ће се одржати у Београду, Бору и Аранђеловцу 4. марта, а овере ће обављати и ван радног времена, рекао је председник коморе Миодраг Ђукановић "Танјугу". 

Ђукановић је прецизирао да ће на овери потписа за подржавање изборних листа у Београду радити најмање 103 мобилне јавнобележничке екипе, а политичким странкама, страначким коалицијама и групама на располагању ће бити и све бележничке канцеларије. 

У случају потребе, у процес овере потписа могу да буду укључени и бележници из читаве Србије, додао је. 

Јавни бележници су дужни да овере потписа бирача обављају у току и ван радног времена, а поред њих овере потписа самостално могу обављати и јавнобележнички помоћници, сарадници и приправници уписани у Именике Коморе, напоменуо је председник Јавнобележничке коморе. 

"Процењује се да је са овим бројем бележника могуће оверити дневно око 30.000 потписа у Београду што би требало буде довољно за несметан изборни процес током којег странке и удружења морају да обезбеде и формалну подршку бирача", рекао је Ђукановић и додао да ће Комора помно пратити ситуацију на терену и реаговати у случају да дође до неочекиваних застоја. 

Према његовим речима, важно је и да се прикупљање и овера потписа обављају на адекватним местима и уз потребне техничке услове како би се читав процес одвијао без застоја. 

"То је у интересу и бирача и странака које потписе прикупљају" , закључио је Ђукановић. 

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара