ЛДП позива председничке кандидате да признају резултате избора

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић рекао је да се та странка придружује иницијативи опозиције за смену председнице парламента Маје Гојковић. На конференцији за медије позвао је председничке кандидате да признају резултате избора и да ту енергију коју троше на оспоравање искористе за решавање проблема.

Чедомир Јовановић је новинарима у скупштини рекао да не могу због ривалства политичких лидера и кандидата са Александром Вучићем у други план бити гурнути људи који су за њега гласали.

"Тим људима ја честитам изборни успех, желим да се остваре њихова очекивања и да Вучић испуни свако своје обећање", рекао је и додао да такође од њих тражи да га на првим наредним изборима казне тако што ће "гласати за нас уколико он буде неуспешан у политици коју су они подржали."

Коментаришући све оно што је уследило након избора, Јовановић је рекао да нам је свима "потребна кофа воде, како бисмо се освестили".

"Избори су завршени, гласање је поновљено у уторак, енергија коју трошимо на оспоравање изборних резултата јесте енергија која нам је потребна да решавамо проблеме", рекао је Јовановић.

Како је навео, не постоји озбиљан доказ да је било злоупотреба приликом избора, те да су све накнаде контроле мање или више потврдиле регуларност.

"Мислим да нема више смисла мучити читаво друштво. Апелујем на све председничке кандидате, Јанковића, Јеремића, Обрадовића, на оне који су највише оспоравали изборе, да ту енергију искростимо за решавање проблема", истакао је председник ЛДП.

Истакао је и да је ЛДП подржала иницијативу за смену председнице скупштине Маје Гојковић.

Како је навео, она није први председник парламента који је Скупштину Србије "гурнуо у други план", стављајућу на прво место интерес странке, што је, каже, за ЛДП неприхватљиво.

За ЛДП је неприхватљиво, додаје, и то што парламент није почео са радом ни после избора, а председница је, подсећа, то покушала да оправда атмосфером.

"Скупштина не сме бити жртва било које стране и наши посланици ће за то гласати. О томе смо разговарали са ДС-ом, уверен сам да ће наша иницијатива имати довољно посланика за то", рекао је Јовановић.

Каже да су протести који се дешавају у Србији доказ уверења грађана да није могуће проблеме решавати у оквиру институција.

Јовановић је, иначе, уочи конференције рекао новинарима да пре званичног обраћања иде код председнице парламента да јој објасни зашто тражи њену смену.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара