ДСС: Озбиљна крађа била би разлог за неприхватање резултата избора

Вршилац дужности председника Демократске странке Србије Милош Јовановић рекао је да представници те странке у Републичкој изборној комисији засада не могу гласати ни за проглашење резултата председничких избора ни против тога.

"Најлакше је дићи руку и гласати против проглашења резултата. Једино што сматрам да за такав преседан треба да постоје чврсти разлози. Ти чврсти разлози наизглед су се појављивали у наводима људи из штаба Саше Јанковића о изборној крађи, па се испоставило да она није утврђена", рекао је Милош Јовановић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, озбиљна изборна крађа и нерегуларности које би довеле до промене резултата били би разлог да се не прогласе резултати, али засада таквих доказа нема.

Он је навео да Републичка изборна комисија (РИК) није политичко тело већ тело које се стара о исправности изборног процеса и да досада "нико није констатовао нерегуларности већих размера које би утицале на коначан исход избора".

На питање да ли ће посланици Демократске странке Србије (ДСС) учествовати у раду Скупштине Србије, Јовановић је рекао да је идеја да се присуствује почетку седнице 19. априла и да од тога како ће изгледати амбијент у парламенту зависе и учешће и ангажман посланика те странке.

"О амбијенту неће одлучивати ДСС са своја три посланика већ владајућа коалиција и делови опозиције. Ми ћемо пратити ситуацију и сходно томе ћемо се одређивати", истакао је Јовановић.

Јовановић је рекао да му је мука од етикетирања "ко је опозиција, а ко није" и додао да се то не доказује "играњем са институцијама" већ политичком платформом.

"Не постоји сертификационо тело у Србији које лупа печате ко је опозиција, а ко не", навео је он.

Говорећи о протестима у Србији, Јовановић је рекао да разуме незадовољство младих у Србији и да је чињеница да многи размишљају о одласку из земље, али да су захтеви који се износе "флуидни".

Он је рекао да о захтевима протеста не може да се изјасни јер нису до краја дефинисани и не зна се ко иза њих стоји.

Замољен да прокоментарише то што је посланик СНС-а Александар Мартиновић показивао фотографије новинара и деце функционера који су присуствовали протесту, Јовановић је рекао да то најоштрије осуђује.

"Показивање слике деце је посебно за осуду. Приватан живот политичара и људи треба да остане у приватној сфери, осим ако они то сами не потенцирају", истакао је и додао да такав начин обраћања превазилази "меру и границу доброг укуса" и обраћања у медијима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара