Поновљени избори на осам бирачких места

Избори за председника Србије поновљени су на осам бирачких места – у Краљеву, Панчеву, Вршцу, Врбасу, Тополи, Зрењанину, Бачкој Паланци и у београдској општини Звездара. Бирачка места била су отворена од седам до 20 часова.

До 16 сати на биралишта је изашло 23,2 одсто грађана, саопштила је Црта посматрачка мисија "Грађани на стражи".

Након што су пребројани гласачки листићи, бирачко место број 10 у Основном суду у Краљеву отворено је у седам часова, јавио је дописник РТС-а.

Према речима Владете Деспотовића, председника одбора, отварање је протекло у најбољем реду и очекује да тако буде до затварања бирачког места.

У бирачки списак на бирачком месту у Основном суду уписано је 1.502 бирача, а избори су понављени јер је на гласачком месту 2. априла био један лист више од броја људи који су гласали.

Председнички избори 2. априла спроведени су на укупно 8.396 бирачких места, а Републичка изборна комисија донела је 5. априла решење о понављању избора за председника Србије на осам бирачких места на којима је поништила гласање.

На поновљеним изборима за председника Србије на тих осам бирачких места право гласа имао је 9.851 бирач.

За понављање избора на осам бирачких места одштампано је 9.900 гласачких листића, од чега је 49 резервних гласачких листића – 0,5 одсто од коначног броја бирача на бирачким местима на којима се понавља гласање.

Избори су поновљени на бирачком месту број 77 (МЗ "Миријево" на територији општине Звездара), на бирачком месту број 11 (Дом културе, Клек у општини Зрењанин), бирачком месту 48 (ОШ "Бранко Радичевић", Уљма на територији града Вршца), на бирачком месту 11 (Клуб пенизонера, Глогоњ на територији града Панчева).

Понављање избора је одржано и на бирачком месту 11 (ОШ "Свети Сава", Бачка Паланка), на бирачком месту број 5 (зграда прве месне заједнице у Врбасу), на бирачком месту број 18 (Основна школа, Јеленац на територији општине Топола) и на бирачком месту број 10 (Основни суд у Краљеву).

Гласачки листићи штампани су са једном, две, три или четири језичке варијанте, идентични су онима са избора 2. априла, са назнаком да су избори поновљени.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара