Љајић: Очекивао сам бар извињење

Председник СДПС-а Расим Љајић рекао је да постоје најмање два разлога зашто је Нови Пазар одабран као главна тема у причи о наводној изборној крађи и да је након пребројавања гласова пред камерама очекивао бар извињење, али су уместо тога, каже, уследила нова сумњичења.

"Прво, за грађански део јавности било је велико изненађење што је Александар Вучић добио толики број гласова у Санџаку. Нико од њих није очекивао такав изборни резултат, верујући по дефиницији да ти гласови припадају некој грађанској опцији. Они су заборавили да су власници тих гласова заправо грађани, који се руководе и ставовима странака које артикулишу њихов интерес", истакао је Расим Љајић за Танјуг.

Друго, навео је Љајић, "за лажно грађански, а у суштини националистички део јавности, требало је створити утисак да је Вучић победио у првом кругу захваљујући управо гласовима из Санџака".

"На страну што је математички то нетачно, то је и политички некоректно и морално неприхватљиво, јер би сваки глас из било ког дела земље морао да важи једнако и да се вреднује једнако. Ово наравно нико јавно није рекао, али добар део ове кампање јесте и у томе", појаснио је лидер СДПС-а.

Разумем да неко има сумњу на изборни резултат, да је незадовољан тим резултатом, да тражи поновно пребројавање гласова, рекао је Љајић и додао да су "све то дозвољена и прихватљива и легитимна средства у утврђивању изборних резултата".

"И због тога се ниједног тренутка нисам оглашавао овим поводом, чекајући да институције, пре свега РИК, утврде шта је истина, јер је то и наш интерес", навео је Љајић.

Љајић каже да, међутим, не разуме зашто се и после пребројавања гласова, наочиглед свих представника странака, наочиглед јавности, када су се утврдиле пуна истина и све чињенице, из политикантских разлога та истина не прихвата зато што не одговара већ изреченој и пресуђеној ствари о наводној изборној крађи.

"Уместо бар извињења уследила су нова сумњичења, нове оптужбе, како би се прикрио још један пуцањ у празно. Да је постојао било какав правни основ, навијао сам из све снаге да се избори пониште на тим местима и да се одрже поново. Јер резултати би били исти или чак и гори за оне који су ову кампању покренули", закључио је Љајић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара