Дачић: Лажима оправдавају изборни неуспех

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је да је пребројавање гласачких листића у Републичкој изборној комисији "показало целој Србији какве скандалозне лажи је изнео изборни штаб Саше Јанковића о наводним неправилностима на изборима". Покрет социјалиста оцењује да Саша Јанковић "неодговорним и скандалозним понашањем" наноси штету и грађанима и држави.

"Срамотно је да се после милион и по гласова мање, односно 40 одсто мање од Вучића, или скоро четири пута мање гласова од Вучића, прибегава измишљању лажи и стварању атмосфере деструкције и пометње, уместо политичке стабилности", истакао је Дачић у писаној изјави за јавност.

Према његовим речима, уместо да признају "катастрофалан пораз на изборима", они настоје да убеде јавност да нису изгубили, него да су "наводно покрадени".

"Баш као што смо упозоравали пре избора. Знају они да њима није крив Вучић, него народ који није гласао за њих. Зато је крајње време да се окану измишљања лажи као оправдања за сопствени неуспех", навео је Дачић.

"Не постоји такав мађионичар који би додао Саши Јанковићу милион и по гласова колико има мање од Вучића. Чему све то, осим изазивања нестабилности и сумње у изборни резултат", истиче СПС у саопштењу достављеном Танјугу.

Потпредседник СПС-а Александар Антић рекао је да Јанковић, "кандидат који је делио Србију на грађанску и ону другу, а себе проглашавао кандидатом грађанске опције, изјавама и поступцима свог Изборног штаба, показује изузетну неодговорност и политичку некоректност".

"Уместо да, као у цивилизованом свету, на који се у кампањи позивао, честита недвосмислену победу Александру Вучићу, он не може да прихвати пораз и оваквим потезима покушава да гура Србију и народ у хаос, који је и најављивао у току кампање", оценио је Антић у писаној изјави за јавност.

Према његовим речима, измишљена крађа избора је била тешка оптужба, која се јавним бројањем од стране РИК-а показала као апсолутно неутемељена и нетачна.

"Препоручујем изборном штабу Саше Јанковића да упуте извињење народу и јавности због нетачних и опасних тврдњи, али и да честитају победнику председничких избора. А да до неких следећих избора смисли шта ће понудити бирачима Србије осим подела на две Србије, мржње и неутемељених и измишљених оптужби", поручио је Антић, саопштено је из СПС-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије