Јеремић: Ништа не може спречити други круг

Председнички кандидат Вук Јеремић поручио је у Новом Саду да "нема те изборне математике, нити крађе која може спречити други круг" и да су представници власти због тога уплашени, јер, како је рекао, знају да у другом кругу "излазе на суд народа".

Јеремић је на завршној предизборној конвенцији у Малој сали Спенса рекао да ће као председник Србије "свом снагом подржати нашу пољопривреду и наше паоре".

У Србији, каже, не могу бити најмање субвенције и откупне цене пољопривредних производа у региону.

"Паорима ћемо скинути те окове са ногу, а када то урадимо, све своје контакте у свету, а немам их мало, употребићу да све што се произведе у нашој земљи може да се прода и то за пристојне новце", рекао је Јеремић и додао да док он буде председник неће бити продаје земље странцима.

Вук Јеремић је рекао да у Србији не постоји град у коме се његовим житељима пре може обратити са даме и господо, као што је то Нови Сад – српска Атина.

"У граду Стеријиног позорја, Егзита, Змајевих и Бранкових песничких свечаности, у граду са једном од најживописнијих сликарских заједница у Европи, граду музике и књиге данас се нарко-дилери обрачунавају у двориштима школа, пуца се на улицама и пребијају полицајци", рекао је Јеремић.

Нови Сад је назвао светиоником културе и просвете и рекао да се баш у том светионику зариче да ћемо се, како је рекао, "поново поносити нашим знањем и способностима и вратити достојанство просветним радницима".

Јеремић је рекао да ће свако ко се дрзне да насрне на учитеља или наставника бити гоњен за кривично дело напада на службено лице и да ће бити донет закон по коме ће свакоме ко је купио или фалсификовао диплому бити доживотно забрањен рад у јавном сектору.

"Сваки студент мора имати обезбеђен студентски дом и бесплатну прву годину студија, а даље према раду, труду и оценама. Основаћу председнички фонд за младе таленте из кога ће се на најбољим светским универзитетима дошколовати наши студенти, али са обавезом да се врате у отаџбину", истакао је Јеремић.

Додао је да ће уместо у ауто-пут до Тиране, те стотине милиона евра уложити у наводњавање Војводине, а да жели да до краја председничког мандата свако место у Србији има пијаћу воду, довршену санитарну мрежу и добар пут.

Пре митинга, Јеремић је разговарао са грађанима.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво