Читај ми!

Јелена Триван напустила ДС

Бивша портпаролка и посланица ДС-а Јелена Триван напустила ту странку. Не желим да будем део политичке сцене у којој се политика свела на борбу за посланичка места, каже Триванова.

Демократску странку данас је напустила и бивша портпаролка и посланица Јелена Триван, јер, како каже, "не жели да буде део политичке сцене у којој се политика свела на борбу за посланичка места".

Триванова је Танјугу рекла да странку није напустила због трговине, друге политичке понуде или преласка у другу странку.

"Напротив, изашла сам јер не желим да будем део политичке сцене у којој се политика свела на борбу за посланичка места. Стање на опозиционој сцени је разочаравајуће, странке се исцрпљују међусобним нападима гурајући грађене у све дубљу апатију, не схватајући колика је њихова одговорност за очување демократије", рекла је Триванова.

Према њеним речима, политку ДС-а већ дуже време не разуме, али из странке никада не би изашла због преласка у другу, већ из вредносних разлога, због којих је у њу и дошла.

"Ја нисам партијски климоглавац, њих има довољно у свим странкама, политика је професија, не хоби или бизнис. Жао ми је што се у то претворила", закључила је Триванова.

Поред Триванове, странку су напустили и бивши градоначелник Крушевца Драган Јовановић и члан Главног одбора и потпредседник Градског одбора у Крушевцу Милета Човић, који су чланску карту ДС имали дуже од 20 година.

У Шиду је демократе напустио и бивши посланик Жељко Брестовачки, као и 50 других чланова странке, од којих су 15 чланови Општинског одбора, а девет одборници, а у Руми Влатко Ратковић који је био посланик у два мандата, са 20 чланова међу којима су и два одборника и потпредседник Општинског одбора.

У београдској општини Стари град из ДС-а је иступило 30 дугогодишњих чланова странке, кажу у ДС-у, као и председник Општинског одбора у Лебанима Мића Станковић.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије