Читај ми!

Тадић сутра креће у процес регистрације странке

Паралелно са прикупљањем потписа потребних за кандидовање на предстојећим изборима, бивши чланови ДС-а које окупља Борис Тадић, крећу у процес регистрације нове странке и то од сутра.

Бивши чланови Демократске странке које окупља Борис Тадић, али и они који им се придружују, сутра крећу у процес регистрације нове странке, која ће се највероватније звати Нова демократска странка, речено је Танјугу у изворима блиским Тадићу.

Како је речено, паралелно са тим прикупљаће се и потписи потребни за кандидовање те странке на предстојећим изборима.

Према закону о политичким странкама, за оснивање политичке странке потребно је најмање 10.000, а пријаву за упис подноси лице овлашћено за подношење пријаве за упис у Регистар у року од 30 дана од дана оснивања политичке странке.

Министарство правде и државне управе је дужно да донесе решење о упису политичке странке у Регистар у року од 30 дана од дана предаје уредне пријаве за упис.

Подршку Тадићу данас су дале и демократе из Власотинца.

Већина чланова Општинског одбора Демократске странке у Власотинцу напустила је ту странку и даље политичко деловање наставиће у странци Бориса Тадића, наводи се данашњем саопштењу које је потписао досадашњи председник власотиначких демократа и члан Главног одбора ДС Славољуб Митов.

За одлазак из Демократске странке на седници власотиначког одбора ДС од 47 чланова за су гласала 42 члана.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије