Читај ми!

СПС-ПУПС-ЈС: Дачић кандидат за премијера

Лидер социјалиста Ивица Дачић кандидат је за премијера коалиције СПС-ПУПС-ЈС, рекао заменик председника СПС-а Жарко Обрадовић после седнице Главног одбора. Србија је важнија од сваке предизборне кампање, истакао је лидер СПС-а Ивица Дачић уочи седнице.

Заменик председника СПС-а Жарко Обрадовић рекао је после седнице Главног одбора странке да је лидер социјалиста Ивица Дачић кандидат за премијера коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

"За разлику од других који ће говорити о обећањима, ми ћемо говорити о резултатима, јер смо показали да у пракси можемо урадити много тога. Председник СПС-а и председник коалиције је наш кандидат за председника Владе Србије", рекао је Обрадовић, а објављено је на сајту СПС-а.

Обрадовић је додао да ће кампања коалиције "Ивица Дачић - СПС-ПУПС-ЈС" бити заснована на резултатима рада председника и ономе што ту коалицију чини различитом од других, а то је, како је прецизирао, програм левице, социјална правда и домаћинско понашање.

Обрадовић је навео да ће се још разговарати о садржају изборне кампање, али да ће оно што су јуче на заједничкој конференцији за новинаре Дачић, заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић и председник ЈС-а Драган Марковић Палма рекли - бити и доминантно у предизборној кампањи коалиције.

Уочи седнице, лидер социјалиста Ивица Дачић изјавио је да је изборна листа кандидата за посланике коалиције СПС-ПУПС-ЈС спремна, прикупљање потписа при крају, а да се пропорције међу странкама коалиције нису промениле - биће као на изборима 2012. године.

Дачић је новинарима у седишту странке рекао да је овога пута договор постигнут лако и на време у вези са изборном листом, и да је коалиција спремна за изборе иако их није тражила.

Председник социјалиста је рекао да Влада наставља да ради без обзира на предизборну кампању, и навео да наредних пет до шест дана неће бити у земљи с обзиром на обавезе које има као премијер.

"Србија је важнија од сваке предизборне кампање. Нема времена за спектакуларну кампању, Влада мора да ради, а ја путујем у САД на седницу Савета безбедности УН посвећену Косову и имаћу разговоре у Конгресу, безбедносним агенцијама и присуствоваћу Молитвеном доручку који организује председник Обама", рекао је Дачић.

Дачић је додао да ће 12. фебруара бити настављен дијалог са косовским премијером Хашимом Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон и указао на то да у предизборној кампањи не може бити злоупотребе догађаја у партијске сврхе.

"Коме може да иде у корист сусрет са Хашимом Тачијем? У Берлину сам му рекао да би ми сада, током предизборне кампање, много више значило да сам се побио са њим", рекао је Дачић.

Лидер социјалиста је такође указао на то и да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС реална комбинација странака левице, а не предизборна коалиција, и да то није коалиција немогућих партнера, због чега тако дуго и траје.

Социјалисти су пре седнице ГО одржали и седницу Извршног одбора странке, а на седници ГО биће донета одлука о начину учешћа на парламентарним изборима у оквиру те коалиције, сва потребна документа и одлуке.

"При крају смо са прикупљањем потписа и ускоро ћемо предати листу кандидата за посланике", рекао је Дачић.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије