Костреш: ЛСВ не затвара врата ЛДП-у

Лига социјалдемократа Војводине не затвара врата ЛДП-у, отворена је за сарадњу и разговоре, каже Бојан Костреш. Ми на позиве преко медија не реагујемо, каже заменик председника ЛСВ-а.

Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш изјавио је да та странка не затвара врата Либерално демократској партији и да су отворени за сарадњу и разговоре, али да "не реагују на позиве преко медија".

"Не знам због чега такав агресиван наступ и због чега добијамо и позив и отказивање могуће сарадње преко медија, то смо могли много боље и квалитетније да одрадимо. То је право ЛДП, а ми њима не затварамо врата, имају могућност да одлуче у ком правцу ће да се крећу даље и шта ће урадити у периоду који предстоји", рекао је Костреш Танјугу.

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да је, будући да нема одговора ЛСВ на предлог либерала за заједнички излазак на предстојеће изборе, очигледно да је та странка изабрала Бориса Тадића, а не ЛДП.

Костреш је рекао да је ЛСВ отворен за разговоре и да и даље мисле да би сви релевантни политички чиниоци који се залажу за грађанску опцију, регионалистичку политику и заштиту интереса и права мањинских заједница требало да разговарају, али да та странка "није навикла да са људима за које очекују да им буду партнери разговарају и саљу поруке преко медија".

"Ми на позиве преко медија не реагујемо, то је због марктинга, то није искрено. Сви који су спремни да разговарају са нама могу да дођу сутра у Нови Сад на састанак, а лицитирање преко медија није начин на који се разговара са Лигом", рекао је Костреш.

Он је навео да не искључује могућност разговора са ЛДП, али, како је казао, прво мора да дође до тога да седне и разговара.

Костреш је додао да очекује и разговоре са Борисом Тадићем, који ће, како је сазнаје Танјуг, са бившим члановима ДС и онима који им се придружују, сутра кренути у процес регистрације нове странке, која ће се највероватније звати Нова демократска странка.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије