Читај ми!

СПС, ПУПС и ЈС поново заједно на изборе

Лидери СПС-а, ПУПС-а и ЈС-а потписали су нови коалициони споразум о заједничком изласку на изборе.

На предстојећим ванредним парламентарним изборима 16. марта СПС, ПУПС и ЈС наступиће поново заједно у коалицији.

Председник социјалиста Ивица Дачић, лидер Јединствене Србије Драган Марковић и заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић потписали су коалициони споразум.

Ово је трећи пут заредом да те странке на изборе излазе заједно у коалицији. СПС, ПУПС и ЈС су и 2008. и 2012. године наступале заједно на републичким изборима.

Лидер социјалиста Ивица Дачић рекао је на заједничкој конференцији за новинаре да је та коалиција после, како је нагласио, првог полувремена, спремна да настави да мења Србију.

Дачић је нагласио да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС у функцији одбране радничких интереса и оних који живе од свога рада и негирао да су икада били кочница било каквих реформи, уз оцену да не прихвата да су добре само оне реформе које се базирају на смањењу права радника.

"Ова влада није стала јер је лоше радила, већ на основу договора да је потребан пуни, већи легитимитет за будућу владу", рекао је Дачић.

На питање да ли очекује и постизборну коалицију са напредњацима, Дачић је одговорио да ће СНС и коалиција СПС-ПУПС-ЈС заједно имати огромну већину, а да ће се о евентуалном учешћу у новој влади моћи да говори тек након избора, пошто народ буде рекао своје.

Заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић указао је на то да је коалиција кренула у "ту трку пре две и по године".

Он је нагласио да је Дачић прешао, како је рекао, чаробну границу политичара и постао државник, а лидер ЈС-а Драган Марковић постао пример и образац како треба да се води локална самоуправа.

Марковић је рекао да је 2008. године направљен преокрет када је формирана проевропска влада и да је зато управо та коалиција најзаслужнија за то што Србија ужива велику популарност у Европи.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво