Читај ми!

Ћирић остаје у ДС-у, Веселиновић и Хомен одлазе

Горан Ћирић саопштио да није напустио Демократску странку и да то не намерава да учини, док су Јанко Веселиновић и Слободан Хомен напустили демократе.

Потпредседник Демократске странке Горан Ћирић саопштио је да није напустио ту политичку партију, у којој је од 1992. године, и да то не намерава да учини, док су Јанко Веселиновић и Слободан Хомен напустили редове демократа.

"Немам намеру да напуштам ДС", навео је Ћирић поводом информација у појединим медијима да ће после одласка некадашњег лидера ДС-а Бориса Тадића и више страначких функционера, то учинити и он.

Ћирић је у страначком саопштењу навео и да је сигуран да ће огромна већина чланова странке препознати важност садашње ситуације и да ће дати још већи допринос борби за демократизацију земље.

"Демократској странци сам се прикључио 1992. године, и свих ових година, обављајући различите дужности, учествовао у креирању у спровођењу њене политике", додао је Ћирић.

Заменик председника посланичке групе ДС-а Јанко Веселиновић напустио је данас ту странку, из, како је навео, више разлога, а први је да ново руководство није уважавало примедбе чланства, општинских и градских одбора о неопходности промена у странци.

Веселиновић је о изласку из ДС-а обавестио новосадски одбор странке чији је члан, а међу разлозима за иступање навео је и "катастрофалну" кадровску политику актуелног руководства и недоследност о питању "јавних и нејавних политика у ДС-у".

У образложењу оставке у коју је Танјуг имао увид, Слободан Хомен је навео да је ДС у претходном периоду изгубио препознатљиву унутарстраначку демократију, политику, дугорочну визију напретка Србије, а тиме је странка девалвирала основне вредности и принципе функционисања ДС-а и смањила могућност да као национална демократска институција учествује у доношењу кључних државних одлука о реформама и путу Србије ка ЕУ.

"Желим вам срећу на предстојећим изборима, као и кадровску и стратешку реформу, реформу странке у што скоријој будућности", рекао је Хомен, који је био и посланик ДС-а и члан Главног одбора. Хомен је оставку поднео матичном одбору на Савском венцу.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво