Читај ми!

Пајтић: Важан програм, а не имена

Сада је најважније што пре формирати нову Владу, а за војвођанске демократе је секундарно питање ко ће бити републички премијер, рекао председник војвођанске владе и потпредседник ДС-а Бојан Пајтић. Важан програм, а не имена, поручио Пајтић.

Председник војвођанске владе и потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да је сада најважније што пре формирати нову Владу Србије, а да је за војвођанске демократе секундарно питање ко ће бити републички премијер.

Пајтић је рекао и да је сигурно да ће на републичком нивоу владу формирати ДС и социјалисти са још неким партнерима, а да је војвођанским демократама, који су на покрајинским и председничким изборима остварили најбоље резултате, "важан програм, а не имена"

"Нама је секундарно ко ће бити премијер, битно је то да влада која ће бити формирана око ДС настави процес европских интеграција, настави да привлачи стране инвеститоре, да се бори за што више радних места, а против корупције и организованог криминала", рекао је Пајтић за Телевизију Војводине.

Пајтић сматра и да је у овом тренутку најважније да се формира републичка влада "због тога што ће она имати другачију структуру и другачију подршку парламента", за разлику од Војводине где "остаје све мање више исто и где имамо континуитет владе" и скупштинске већине.

"Нова влада ће бити другачија, а другачија ће бити већина у скупштини Србије и због тога ће бити неопходно да се што пре заокружи тај процес", закључио је Пајтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво