Читај ми!

СПС поштује договор о влади

Договор о парламентарној већини је постигнут и неће га променити резултат председничких избора, тврди Ивица Дачић. Бајатовић: Победа Томислава Николића отвара нове математичке могућности, али су оне тешко политички оствариве.

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је вечерас да је договор о парламентарној већини постигнут и да га неће променити резултат председничких избора.

Дачић је рекао да победа на председничким изборима није услов за коалицију социјалиста са Демократском странком, која је већ договорена.

Како је Дачић истакао, он није заинтересован за премијерско место, али ће тражити да се поштују резултати парламентарних избора, односно број гласова који је освојила коалиција СПС–ПУПС–ЈС.

Лидер социјалиста позвао је на опрез, како не би дошло до дестабилизације на политичкој сцени због резултата председничких избора.

Бајатовић: Договори и математичке могућности 

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић очекује да Томислав Николић, као нови председник Републике, мандат за састав владе прво додели Српској напредној странци, али је истакао да и "даље стоји договор" СПС-а и Демократске странке о будућој влади.

Упитан да ли очекује да нова влада буде брзо формирана, Бајатовић је Радио-телевизији Србије рекао да "то не зависи од СПС-а, већ од онога ко додељује мандат".

"Потпуно је логично да ће Николић сигурно мандат понудити члановима своје странке, али, како сад ствари стоје, нема разлога да мењамо договор. Видећемо шта ће догађаји донети. Та идеја о подели власти и није тако лоша", рекао је Бајатовић говорећи о договору СПС-а и ДС-а да формирају владу.

На питање да ли ће и политички партнери СПС-а – Партија уједињених пензионера и Јединствена Србија, пратити социјалисте у формирању владе са ДС-ом, Бајатовић је рекао да "свако има право на своју политичку одлуку", али да он очекује да ПУПС и ЈС то учине.

"Било би политички корисно да партнери прате СПС", рекао је Бајатовић.

Бајатовић је поновио да је договор са ДС-ом постигнут, као и да ће победа Николића отворити "неке нове математичке могућности", али је додао да ће оне тешко бити и политички остварене.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво