Читај ми!

Јовановић: Циљ модернизација државе

Циљ коалиције окупљене око либерала јесте модернизација земље, кроз њену уставну реформу којом Војводини треба да буде обезбеђена извршна, судска и законодавна власт, рекао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић у Суботици.

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић поручио је у Суботици да је циљ коалиције окупљене око либерала модернизација земље, кроз њену уставну реформу којом Војводини треба да буде обезбедјена извршна, судска и законодавна власт, као и сва неопходна права и обавезе који су потребни како би се развијала.

Јовановић је на скупу "Војвођански преокрет", у Градској кући, истакао да се ЛДП и "Преокрет" те идеје не плаше, да су оне за њих "позитиван изазов", јер знају истину да "овако више не могу ни Војводина ни Србија, као и да и људи у Војводини и читавој Србији имају право на живот какав се живи у нормалном свету".

Лидер ЛДП је истакао да је за идеју модерне Србије кључна способност да се ефикасно и без предрасуда одговори на "пропадање" Војводине, што је последице погрешног уређења читаве земље.

"То није једносмеран процес, јер ми не можемо да вратимо аутономију Војводини коју нисмо ни узели, већ уз подршку Војводине у овом тренутку треба да дефинишемо јасне приоритете и редослед потеза", истакао је Јовановић.

Према његовим речима, на покрајинским изборима то је афирмисање политике ЛДП и "Преокрета", како би се ојачала европска оријентација Војводине "која треба да буде и мотор Србије и тврђава њених европских вредности".

На републичком нивоу, како је навео Јовановић, циљ посла коалиције окупљене око либерала мора бити добијање подршке свих у земљи како би са нових позиција и са новом снагом ушли у владу и урадили прави посао који се мора урадити.

"Минско поље од проблема у којима живимо свакога дана, само је последица истине да ми живимо у недовршеном друштву, истој таквој држави. Зато из Суботице и Војводине желим да кажем људима да генерација коју представљам сада жели да уради посао који други пре нас нису урадили, и коначно свакоме у Србији омогући да додје до живота на који има право", поручио је Јовановић.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара