Читај ми!

Избори на КиМ нада за Србе

Начелник Косовскопоморавског округа Драган Николић каже да расписивање локалних избора на територији КиМ за Србе које живе у косовском поморављу значи да нада није угашена.

Расписивање локалних избора и на територији Косова и Метохије, за Србе које живе у косовском поморављу значи да нада није угашена и да ће их то терати да наставе да буду активни у одбрани својих интереса, изјавио је начелник Косовскопоморавског округа Драган Николић.

Николић је агенцији Бета рекао да након одржавања наредних избора, очекује да комуникација на свим нивоима у органима власти који буду формирани буде много боља од досадашње, јер, како је оценио, лоша комуникација је у протекле четири године била узрок готово свих проблема.

"Досадашња комуникација између странака на републичком нивоу које имају своје представнике на Косову и Метохији је била незадовољавајућа, без јасног заједничког циља, све се углавном свело на заштиту партијских интереса и појединаца, чланова партије од чега је народ исцрпљен", рекао је Николић.

Драган Николић је навео да од наредне владе очекује и поновно формирање посебног тела које би се бавило покрајином.

"Такво тело је неопходно, као и много боља комуникација са локалним властима која у претходне четири године као да није ни постојала, нити са Министарством за Косово и Метохију, нити са преговарачким тимом дијалог са Приштином", рекао је Николић.

Он је истакао да су информације које се тичу живота људи из тог округа често сазнавали из медија. "Нисмо били питани ни када су се доносиле одлуке, све се дешавало у кругу привилегованих", додао је Николић.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић расписала је за 6. мај локалне изборе за општине Гњилане, Косовска Каменица и Витина, које се налазе у косовскопоморавском округу, док у општини Ново Брдо, која се такође налази у саставу округа, избори нису расписани, јер су пре две године одржани ванредни. У ове четири општине живи око 30.000 Срба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара