Читај ми!

Ухапшене три особе због сумње да су прале 2,2 милиона евра нелегално стечених у Данској

Ухапшене су три особе које се са још двоје раније ухапшених терете за прање новца и удруживање ради вршења кривичних дела, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал. Сумња се да су од 2015. године прали новац стечен криминалним активностима у Данској у укупном износу од око 2,2 милиона евра.

Јавно тужилаштво за организовани криминал је у сарадњи са Службом за борбу против организованог криминала и Националном специјалном јединицом за криминал Краљевине Данске на територији Србије лишило слободе П. Д., Д. П. и А.С., који се заједно са М. М. и М. М,, раније лишених слободе на територији Данске, као и Н. Д., која је тренутно недоступна надлежним органима Републике Србије, терете да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела и кривично дело прање новца.

Како се наводи у саопштењу тужилаштва, припадници ове организоване крминалне групе су у периоду од децембра 2015. године до данас на територији Републике Србије и Краљевине Данске оформили организовану криминалну групу са циљем улагања у легалне новчане токове имовине стечене криминалном делатношћу на територији Краљевине Данске.

"Новац који је потекао из недозвољеног промета велике количине опојне дроге као и набавке и продаје веће количине ватреног оружја и муниције на територији Краљевине Данске, осумњичени су према наводима кривичне пријаве,слали аутобусима данског аутопревозника „Топ турист“ у Републику Србију где су основали Привредно друштво „Фабула арте“ из Београда преко кога је готов новац улаган у послове купопродаје заједничке изградње и извођења нрадова на непокретностима на територији Републике Србије док су део новца држали или лично или преко трећих лица, у укупном износу од 11.989.000 данских круна (1. 598.533,33 евра) и 618.384 еура са знањем да имовина потиче из криминлане делатности", наводи се у саопштењу.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилшатво за организовани криминал након чега ће бити саслушани.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво