Одложено суђење Кецмановићима у парничном поступку

У Вишем суду у Београду данас је за 17. мај одложен парнични поступак против оца, мајке и дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет ученика и чувара те школе.

Суђење је одложено због изостанка оптужених Владимира и Миљане Кецмановић, који су одлучили да најпре изнесу одбрану у кривичном поступку.

Њихов пуномоћник Марина Ивеља пренела је да Кецмановици сматрају да би сведочење у парничном поступку компромитовало њихову одбрану у кривичном поступку који је затворен за јавност, а наставља се 1. априла. За следеће суђење позвана су четири сведока, који су у време кривичног догађаја били запослени у Основној школи "Владислав Рибникар".

Пуномоћник породице Дукић тражио је да заменик државног правобраниоца достави суду оружани лист који је издат Кецмановићу за држање и ношење оружја, односно да ли је уопште имао дозволу.

Затражено је и да се достави документација о разлозима из којих је Владимир Кецмановиц ослобађен од служења војног рока. Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Суд је раније одредио у односу на оца дечака привремене мере забране располагања и отуђења имовине у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку. У парничном поступку против дечакове мајке Виши суд у Београду донео је решење о привременој мери у односу на имовину у њеном власништву, односно да је блокирана за продају и изнајмљивање.

Пред Вишим судом у Београду недавно је почео и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година. Поред овог парничног поступка, води се још један по тужби 27 чланова породице убијених, а недавно је и наставница која је тешко рањена у пуцњави поднела тужбу против родитеља дечака.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво