Читај ми!

На суђењу Беливуку преслушани аудио-снимци разговора

У Специјалном суду у Београду је извођењем доказа настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмице и силовање.

У судници су преслушани аудио-снимци разговора оптуженог Марка Андрића са једним мушкарцем од новембра 2020. године, а на транскрипту који прати аудио-запис се наводи да Андрић договара са "Дедом" да му остави новац.

На следећем транскрипту Андрић прича са Н. Н. особом и помиње поново новац, односно да ће тражити од некога 3.000 па ће оставити 200 себи, не наводећи о којим валутама је реч.

Андрић је у овом предмету оптужен да је припадницима групе открио кретање Милана Љепоје, ког су касније припадници ове групе, како се сумња, намамили и убили у кући у Ритопеку.

Следећу гласовну поруку Андрић шаље Беливуку молећи га да му продужи рок да сакупи паре и извињавајући се што је нека особа која му је била као брат погрешила, као и да то није његова (Андрићева) грешка.

Андрић је рекао да ће "сам да ради на педесетице", а да је "Цвики" нашао муштерије и да ће радити много "брже" на "двадесетице и педесетице".

Судија је обавестила да се приликом доношења одлуке неће користити аудио снимци из Андрићевог стана као доказ.

Андрић је на питање судије да ли је он на тим аудио-снимци, рекао да се не може утврдити да је то његов глас и да не зна ко је утврдио да је реч о њему.

Приказана је и документација о праћењу оптужених, као и фотографија на којој су оптужени Беливук, Миљковић, Владе Георгијев и Слађана Секулић у ресторану у Лозници, а потом и како излазе из ресторана.

На једној од тих слика је обележена и Беливукова супруга.

Лазаревић је на ове фотографије рекао да се не види о којим особама је реч, као и да нема назнаке о вршењу кривичних дела.

Судија је претходно одбила захтев адвоката Дејана Лазаревића за њено изузеће наводећи да је захтев усмерен на одуговлачење судског поступка.

Након паузе која је одређена суђење ће се наставити преслушавањем аудио-снимака.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара