МУП објавио детаље и снимак хапшења осумњичених за кријумчарење наркотика

Полиција је ухапсила шест особа осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе кријумчарили 782 килограма марихуане, заплењене 2020. године на граничном прелазу Ватин, приликом прегледа камиона са приколицом. МУП је објавио детаље и снимак хапшења те групе.

Након вишемесечне истраге, у сарадњи са БИА и Јавним тужилаштвом за организовани криминал, уз координацију Европола и Евроџаста ухапшени су осумњичени организатор организоване криминалне групе М. М. (1988) као и припадници С. Ђ. (1987), С. Н. (1989), М. М. (1991), П. С. (1971) и З. Ј. (1972), док се још тројица осумњичених налазе у притворским јединицама на подручју Србијe и Француске, саопштио је МУП.

Како се сумња, M. M. je осмислио план да на подручју Србије формира организовану криминалну групу која ће за друге групе, задужене за набавку и куповину опојне дроге ради даље продаје, неовлашћено да транспортује већу количину дроге.

За транспорт дроге из Албаније до Србије и даље на подручју Европе, а све у циљу стицања добити за себе и остале припаднике те организоване криминалне групе, користили су камионе са приколицом у којима су специјално израђени бункери за складиштење дроге.

Приликом претресања станова и других просторија осумњичених, пронађена је већа количина новца, оружјe, као и више скупоцених возила.

Због постојања основа сумње да су као организована криминална група извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати и они ће бити спроведени у надлежно тужилаштво.

Кривичном пријавом су обухваћене и две особе које се налазе у притвору.

Против М. М. биће поднета кривична пријава и за недозвољену производњу држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

МУП наводи да се наставља рад на прикупљању доказа ради потврђивања оперативних података да је ова организована криминална група одговорна и за још неке велике заплене марихуане и кокаина, како на подручју Србије, тако и у Европи.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво