Читај ми!

Ухапшено осам особа широм Србије, фалсификоване производе продавали преко друштвених мрежа

Припадници полицијских управа у Шапцу, Пожаревцу, Нишу, Кикинди, Сомбору, Лесковцу, Ваљеву, Новом Пазару и Панчеву ухапсили су осам особа у акцији сузбијања и откривања кривичних дела у вези са нелегалном производњом и трговином дијететских суплемената, ветеринарским препаратима, разним физичким робама, фалсификованим робама произвођача заштићених робних марки, фалсификованим и половним ауто-деловима. Против још пет особа биће поднете кривичне пријаве.

Због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела недозвољена трговина, неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, као и недозвољено складиштење робе ухапшени су: Х. Ч. (1997) из Орома, М. Ј. (1965) из Ниша, Н. И. (1999) из Дољевца, Н. Ж. (1995) из Малог Црнића, Б. М. (1985) из Шапца, Н. М. (1995) из Алексинца, Н. П. (1972) из Лесковца и М. С. (1994) из Мерошине, саопштио је МУП.

Такође, против још пет особа старости 59, 24, 31, 44 и 50 година надлежним основним јавним тужилаштвима биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку за наведена кривична дела.

"Они се сумњиче да су током прошле и ове године без одобрења надлежних државних органа за бављење производњом и трговином дијететских суплемената и других роба и услуга, у сврху продаје у дужем временском периоду, набавили већу количину сировина и фалсификованих производа које су нудили на продају путем друштвених мрежа", навео је МУП.

Како се сумња, ову робу су продавали физичким лицима као крајњим потрошачима, посредством курирске поште и на овај начин су остварили имовинску корист у износу од 114.218.493 динара, док је код њих пронађена и одузета нелегална роба у вредности од 11.404.306 динара.

Осумњиченима Х. Ч., М. Ј., Н. И. и Н. Ж. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним тужилаштвима, док су Б. М., Н. М, Н. П. и М. С. уз кривичну пријаву приведени надлежним тужилаштвима.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво