Читај ми!

Избегнут судар на железници у Земуну, воз кренуо без дозволе

Док је путнички воз из Бара улазио на девети колосек у железничкој станици Земун, регио воз је кренуо са осмог коловоза и, без одобрења, прошао излазни сигнал – упркос знаку да је даља вожња забрањена. Брзом реакцијом диспечера избегнут је судар, саопштиле су Инфраструктуре железнице Србије.

Диспичар у телекомандном центру у железничкој станици Београд Центар, из којег се прати саобраћај возова на прузи Београд-Нови Сад, на мониторима је приметио да су два воза у положају у којем би могло доћи до судара.

Брзом и присебном реакцијом, наложио је да се у Центру за даљинско управљање искључи напон у контактној мрежи на том делу пруге, што је одмах и учињено. Возови су тако заустављени, а судар је избегнут, саопштиле су Инфраструктуре Железнице Србије.

Како се наводи у саопштењу, до инцидента је дошло док је путнички воз, који је из Бара ишао за Београд Центар, улазио на девети колосек у железничкој станици Земун.

У исто време је, према првим информацијама, регио воз који је из Новог Сада саобраћао ка Београд Центру, кренуо са осмог колосека и без одобрења прошао излазни сигнал који је забрањивао даљу вожњу.

Оба воза су благовремено заустављена, судар је избегнут, нема повређених и нема никакве материјалне штете, наводе Инфраструктуре Железнице Србије.

На лицу места је железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара