Читај ми!

Адвокат: Милуну Миленковићу продужен притвор за још два месеца

Милуну Миленковићу из Косовске Митровице правосудне власти у Приштини продужиле су притвор до 13. новембра ове године, изјавио је његов адвокат Миодраг Бркљач, додајући да је разлог за продужење судског притвора наводна "опасност од бекства у централну Србију".

Бркљач је рекао за РТС да Тужилаштво сматра да наводно постоји опасност да ће Миленковић, уколико се нађе на слободи, утицати на саучеснике и сведоке који још увек нису саслушани.

"Такође, навели су и да наводно постоји опасност да Миленковић понови кривична дела за која се терети", додао је Бркљач.

Бркљач је након јучерашње одлуке доставио жалбу Апелационом суду у Приштини, тврдећи да би кућни притвор имао исти ефекат као и судски притвор, подсетивши на пример Дејана Пантића, који је у кућном притвору био више месеци а терете га за исто кривично дело као и Миленковића.

Бранилац Милуна Миленковића каже да буди наду да се истрага приводи крају, јер је саслушање ухапшеног Миленковића заказано за 20. септембар и с обзиром на праксу да се осумњичени испутују на крају истраге, за очекивати је да ће тужилац убрзо донети одлуку да ли одустаје од оптужнице или ће је подићи.

Миленковић је ухапшен 13. јуна у Косовској Митровици а на терет му се ставља учешће у инциденту испред канцеларије Општинске изборне комисије у северном делу Митровице 6. децембра 2022. године, у сукобу демонстраната и Кфора 29. маја у Звечану.

Такође, као и за учешће у наводном нападу на четворицу мушкараца албанске националности, који се догодио у пешачкој зони у северном делу тог града.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се