Читај ми!

Албанци претукли српског младића у Грачаници

Тројица Албанаца напала су и претукла двадесетогодишњег Страхињу Петровића из Грачанице. Напад на српског младића догодио се синоћ око 19 часова на путу за оближње село Добротин.

Страхињу Петровића је, како је рекао за РТС, у вожњи претекао црни БМВ караван и блокирао му пут. Каже да није упамтио пуну регистарску ознаку аутомобила, али да је видео таблице са почетним бројем 01, што указује да је власник аутомобила из приштинског округа.

"Нападачи су били један старији човек до 40 година и он је возио аутомобил, друга двојица су имала до 20 година. Кренуо је према мени, викао је, ја сам га питао који је проблем. Он ме је из све снаге шаком ударио по глави. Када сам дошао при себи видео сам да су ту још двојица са њиме и они су хтели да ме ударају што више", испричао је Петровић.

Када се прибрао и успео да дође свести, видео је две девојке које су се убеђивале са нападачима и одвукле их у аутомобил, који се потом удаљио са места догађаја.

Страхињи је у помоћ притекао Србин из Добротина који је о читавом случају обавестио полицију. Указана му је помоћ на одељењу Хирургије у Грачаници одакле је пребачен у Косовску Митровицу.

Каже да никада није имао никаквих проблема са Албанцима, да избегава конфликте и да је разлог напада на њега могао да буде једино то што вози аутомобил са КГ таблицама.

Иако је случај пријавио полицији, не верује да ће нападачи бити откривени и процесуирани.

Петровић са двојицом млађе браће живи у Грачаници. У трагичној несрећи су изгубили родитеље, а о њима се стара стриц.

Канцеларија за КиМ: Регистарска ознака "КГ” указује да је мотив етничка нетрпељивост

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује "мучки напад" на српског младића из Грачанице до којег је дошло синоћ на путу између Добротина и Доње Гуштерице.

Сведочење младића да су га тројица Албанаца напала и задала му више удараца и то када је паркирао аутомобил српских регистарских ознака "КГ” указује да је мотив напада етничка нетрпељивост и да је мета постао управо зато што је Србин, оцењује Канцеларија у саопштењу.

"Са нападнутим младићем у контакту су наши представници на терену, а овај напад улио је додатну забринутост и неспокојство у српску заједницу на централном Косову и Метохији, која је готово свакодневно изложена бројним провокацијама", истиче Канцеларија.

Позива надлежне да открију починиоце тог недела и адекватно их санкционишту, а међународне представнике да осуде злочин из мржње и етничке нетрпељивости.

"Ово је још једно сведочанство да антисрпска, запаљива реторика из Приштине доводи до учесталих напада на српски народ на Косову и Метохији и распирује међуетничку мржњу и нетрпељивост, насупрот настојањима Београда да градимо миран суживот на овим просторима", закључује се у саопштењу.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара