Читај ми!

Одређен притвор тројици осумњичених за отмицу држављанина Немачке

Виши суд у Београду одредио је притвор Н. В, Ж. В. и Ј. М. (58), осумњиченима да су 20. августа ове године у Земуну отели немачког држављанина Р. Е, три дана га држали на више локација и од његове породице тражили 35.000 евра за откуп.

Притвор до 30 дана им је одређен због опасности од бекства, да не би утицали на сведоке и оштећеног, и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, потврђено је Танјугу у том суду.

Више јавно тужилаштво у Београду је раније саопштило да су се осумњичени на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су своје право да не износе одбрану у овој фази поступка, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Свој тројици осумњичених се наредбом о спровођењу истраге на терет се ставља кривично дело отмица, а Н. В. и Ж. В. и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да су у периоду од 20. до 23. августа осумњичени на више локација у Београду и Шиду силом и обманом одвели и задржали оштећеног Р. Е. и претили убиством, у намери да од њега и његове породице изнуде 35.000 евра, као и да су Ж. В. и Н. В. неовлашћено носили пиштољ и муницију.

Најпре је, како се сумња, Ј. М, знајући да је оштећени доброг имовинског стања и да му родитељи шаљу новац из иностранства, договорио са другом двојицом осумњичених да отму Р. Е. па им је у ту сврху Ј. М. предао аутомобил марке "пасат".

Затим је 20. августа, око поноћи, када се оштећени својим возилом кретао из правца Земуна, Ж. В. зауставио његово возило, тако што је стајао поред "пасата" на којем је целом дужином писало "полиција" и на енглеском језику од оштећеног тражио личну карту, ради наводног легитимисања.

Док је оштећени тражио личну карту, Ж. В. га је силом извукао из возила, везао му руке иза леђа, ставио му капу на главу, одузео мобилни телефон и убацио га у возило којим је управљао Н. В.

Оштећеног су везаног одвезли и држали на више локација, између осталог и у месту Јамена, код Шида, где су га више пута ударили и тражили да издвоји битне контакте из свог мобилног телефона како би их обавестио да је отет и да за његов откуп припреме новац у износу од 35.000 евра.

Отети човек је контактирао своју девојку како би она прикупила новац од његове породице, а два дана касније договорена је примопредаја, која није извршена.

Осумњичени су следећег дана више пута телефоном звали девојку и претили јој да ће Р. Е. "решити" једним метком уколико им она не донесе новац, па је Ж. В. из ватреног оружја испалио два пројектила близу оштећеног.

Како се она, нити било ко други, није јавио да је новац за откуп оштећеног спреман, осумњичени су га везаног убацили у пртљажник, након чега су убрзо заустављени од стране припадника полиције и ухапшени.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара